-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir projem için bildirim sistemi oluşturmak istiyorum mesela bir kullaniciya mesaj gonderildi zil butonuna tiklayinca oraya ... kullanici size mesaj gonderdi yada ... kullanici yazınıza yorum yaptı gibi bu senaryo icin veri tabanında bildirimler diye bir tablo oluşturup gonderen_id, gönderilen_id ve işlem diye 3 sutun olustursam doğru bir çözüm olur mu birde bu mesaj veya yorumu nasıl ayirt ettirebilirim kod olarak yardım istemiyorum sadece mantığını kurmada yardım etseniz yeterli benim için
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcısı
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Nasıl bi sistem yapacagına göre degişir. Biraz daha açarsan yardımcı olalım
https://wordpress.name.tr/ Wordpress Hakkında Herşey!
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam facebooktaki,twitterdaki gibi standart bi bildirim sistemi kullanici hesabina giris yaptığında dediğim senaryolar icraa edilecek
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
IT Maneger
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam Bildirim diye bir tablo oluşturun sonrasında bildirimlere
user_id, mesaj_id, yorum_id gibi id bildirimleri koyun sonra okundu okunmadı için durum koyun.
yorum yazıldığında tabloya ekletin ve bildirime ekleyin bildirimden yada ulaşması gereken sayfaya okundu için bir update koyun işlem tamamdır diye düşünüyorum.
E-evcil.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki yonetici özel olarak bir bildirim gondermek istese tum kullanicilara bunu döngüye sokmadan yapma şansımız var mi acaba
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
IT Maneger
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Var Yönetici için Şunu yaparsın id 0 yöneticiye bırakırsın ve yönetici gönderdimi id 0 olanlara öncelik verir ve bildirime yazarsın.
E-evcil.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
IT Maneger
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende onu söylüyorum hocam.
Şimdi kendinize özgü bir id değer belirledik. 0 dedik user 0 idler 0 Bildirimi bildirim sistemine ekledin.
Zil kısmında kodu yazarken bildirim kısmına eğer bildirimde user 0 ve id 0 ise okunana kadar bunu göster yapman yeterli olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
E-evcil.com