Merhabalar, bir konuda takıldım işin içinden çıkamadım. Öncelikle ürüne ait varyasyon eklemek istiyorum. Önce varyasyon kayıtlarını yapıyorum Beden: S, M, L bunları daha sonra ürün eklerken varyasyon seçtirip eklenecek olan varyasyon değerlerine stok, fiyat bilgisini alıyorum buraya kadar sıkıntım yok. Problem şöyle tek basit varyasyonu dbde urun_varyasyon_eslestirme altına ürün id ile varyasyon id ekliyorum. Problem 2li varyasyonda mesala beden L renk kırmızı olacak bunu nasıl eşleştirecem dbden çekicem çözemedim. Örnekte bulamadım tam. Şuan tam resim ve db görüntüsü koyamıyorum pc başına geçince onlarıda eklerim. Problem çözümü basit ama bulamadım valla :)


Varyantlar Grup Oluştur
-> Varyant Seçenek Ekle (Örn: Ağırlık)
--> Varyant Değer Ekle (3, 5, 10 Kg)

Varyant tek olduğun problem yok ama ekleme işlemine sınır koyamaz ise 2li veya 3lü şartlıda gidiyor orası karşıyor :)



Ürüne ekleme sırasında varyant seçimi
-> Varyant Grubu seçiniz
--> Seçenek değer ve limitleri oluşturunuz


Ürün kayıt ederken ürüne sadece seçili varyant grubunu id ekliyorum.
Site tarafında listelerken eğer üründe varyant grubu var ise listeleme aşamasına geçiyorum. Ekli olan varyant seçeneklerini listeliyorum daha sonrasında değer listeleme aşamasında eşleştirme tablosunda ürün id ve seçenek id eşit kayıt var ise stok kontrolü yapıp select içine yazdırıyorum.

Sıkıntım çift şeçenek sıralarken eşleştirme tablosunda nasıl şartlıyacam? şart sutunu atıp mesala beden m iken şart satırına renk kırmızı seçenek id koymam gerekli ama bu sefer 3 lü seçenek durumda ortalık karışcak :)

Kendim çaldım kendim oynadım problemi çözdüm şöyle bir tablo ile

[img]https://i.hizliresim.com/0h1rwZ.jpg" />

[/IMG]