Hazır script yüklemiştim. Scriptte sayfa ekleden bir şeyler yazıp sayfayı ekle diyince hata veriyor, neyse biraz kurcaladım üstten tırnak metin içinde (') kullandığım için böyle hata veriyormuş.

işte 55. satırda hata var diyordu gittim baktım, anladığım şu, mesela kategori='$kategori' gördüğünüz gibi tek tırnak arasında yazımış, şimdi ben katagoriyi Dene'me diye girince hata veriyor mesela.

Ne yapabilirim? Bu tek tırnak yerine ne kullanabilirim kodda?


$mysql="UPDATE listeler SET baslik='$baslik',kategori='$kategori',keywords='$keywords',description='$description',siteurl='$siteurl',text='$text',onay='$onay',sefurl='$url' where id='$id'";

ÇÖZÜM:


Çözdüm sonunda ;

şöyleki:

[COLOR="Green"]kategori='$kategori'[/COLOR] yerine kategori='".mysql_real_escape_string($kategori)."' yazıyoruz her bir değişken için bunu yapıyoruz.

(Not: dikkat edin bir tek tırnak var sonrada bir çift yani ['"])

yani son durumda kod şu oluyor:

$mysql="UPDATE listeler SET baslik='".mysql_real_escape_string($baslik)."' ,kategori='".mysql_real_escape_string($kategori)."' ,keywords='".mysql_real_escape_string($keywords)."' ,description='".mysql_real_escape_string($description)."' ,siteurl='".mysql_real_escape_string($siteurl)."' ,text='".mysql_real_escape_string($text)."' ,onay='".mysql_real_escape_string($onay)."' ,sefurl='".mysql_real_escape_string($url)."' where id='".mysql_real_escape_string($id)."' ";