-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Aşçı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhabalar, yabancıların saf hiç bir framework kullanmadan php kodlamasını dahil düzenli hatta herşeyi o kadar düzenli yapıyorlar ki tek bir fonksiyonla tüm sayfalardan veri ekleyebilir düzenliyor yada başka bir sayfa çağırabiliyor. Mesela php kodlamasını ayrı bi sayfa htmlyi ayrı bir sayfada yazıyor örneğin
anasayfa.php
ve views diye klasore anasayfa.phtml diye sayfa atıyor php dosyasına html kısmına anasayfa.phtml yi çağırıyor.
Çok düzenli kodlamalar yapıyorlar örneğin system ya da core diye klasor oluşturup tüm veri ekleme, düzenleme, fonksiyonlar libsler hepsini buraya atıyor herşey düzenli. Ama ben bu sistemi bir türlü yapamadım ya da kavrayamadım. Tüm php sayfalarında html sayfası çağırmak için nasıl bir fonksiyon oluşturmalıyım. Çok alt klasörlerde include ile çağırınca illaki bir hata veriyor include yerine bir fonksiyon ile tüm sayfalarda istediğim sayfayı çağırmak istiyorum
örneğin "tema" diye bir fonksiyon oluşturduk tüm sayfalarda html dosyalarını
diye çağırdığımda. "tema/sayfalar/anasayfa.phtml yi include etmesini istiyorum ama tüm sayfalarda hatta alt klasorlerde bile hata almak istemiyorum. Tek bir fonksiyonla bunu nasıl yaparım umarım anlatabilmişimdir çok karışık yazdım bende farkındayım ama başka türlü anlatamadım. Teşekkürler
Kısacası bir nevi framework(codeigniter vb.) yazar gibi kodlama yapıyorlar herşey düzenli oluyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bahsettiğiniz şey MVC (Model - View - Controller) bu tüm yazılım dillerinde uygulanabilir bir durum. Php olarak araştırırsanız php eğitimlerini vs. izleyip siz de uygulayabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Aşçı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tam olarak sizin dediğiniz gibi kendi frameworkumu yazmak istiyorum tabi çok gelişmiş yada profesyonel bişiy değil. Dediğim gibi view controller işte fonksiyonlar felan herşeyi hazır bi alt yapıda kodlamak istiyorum. Obür türlü her sayfada include yapmak, bi ton mysql kodları felan bu kadar dağınık olmasını uğraştırması yerine bunları basit bi şekilde fonksiyonlarla yürütmek istiyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Taufun Erbilenin prototurk kanalında sıfırdan bir proje oluşturmak isminde iki videoluk eğitimi izleyin. Mantığı kavrayinca kendi frameworkunuzu olusturursunuz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**