-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşlar merhaba, çok aramama rağmen bulamadım olay şu, yazdığım sistemde tüm fonksiyonlarımı fonksiyonlar.php adlı bir dosyada yazıyorum ve bu fonksiyonlar.php dosyasını hemen hemen her sayfaya çağırmış oluyorum ancak; bir sayfada bana o komple getirdiklerimin içinden 2 tanesi lazım, diğerleri fazladan gelmiş oluyor ve saniye bazında etkiliyor.
Yani diyorum ki acaba nasıl bir sistem olsa da sadece o ikisini sayfaya dahil edebilsem, diğerleri hiç gelmese.
DB'ye fonksiyonları kaydedebilir miyim diye baktım bulamadım. Acaba function'ları böyle tek tek bir tablo açsam DB'de de oraya isim isim kaydetsem direk sadece onları çeksem, böyle bir sistem yok mu?
Hazır yazılımlarda bu nasıl oluyor mesela? Senfony, Laravel vb. lerde.
Bilen arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim, iyi günler dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Kullandığınız altyapı nedir ? Fonksiyona koşul olarak sayfa ID veya Sayfa isimleri kolulu verebilirsiniz.Bu sayede belirlediğiniz sayfalarda çalışacaktır.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
PHP ile mysql, kullanıyorum. Tam anlayamadım desem :( yani tabiri caizse salağa anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim :))
dosyayı include ettiğim için hepsi geliyor, include ederken, ayrı bir parametre ile sadece bu id ye sahip fonksiyonlar mı gelsin diyeceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Amacınız dosya boyutunun büyüklüğünden kaynaklanacak bir yavaşlamayı önlemek ise bana sorarsanız ne kadar sorgu ekleyip sadece istediğiniz fonksiyonları aktif etseniz de sonuçta o dosya kullanıcı tarafından yüklenecek. Yani bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
ve yine bana sorarsanız functions adında bir klasör oluşturun. Fonksiyonlarınızı parçalara bölerek ayrı sayfalar halinde yerleştirin.
son olarak yine bana sorarsanız bu kadar küçük ayrıntılara takılmayın. 3 fonksiyon fazla yüklenmiş bir zararı olmaz. Saniyede kaç bin kez titreyen işlemcilerden bahsediyoruz, sizin fazladan 3 fonksiyonunuz etki bile etmez.
1 kişi bu mesajı beğendi.
0ebedi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
O 3 tane işline yarayan fonksiyonu ayrı bir php dosyasına kayıt et sadece onu çek
Eğer Veri tabanındaki dosyaya göre çekim yapmak istiyorsan
İlgili Kısmı bir değişkene ata daha sonra include($degisken) olarak include et
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Gerekli fonksiyonu direk ihtiyac duyulan sayfa içinde üstlerde biryerlerde de tanımlayabilirsiniz include etmeden.
Gereksiz bir evham olmuş ama hız yönünden çokta hissedilir farklar olmaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yanlış yerde optimizasyon yapıyorsun.
Fonksiyonlarını ayıracaksan, mantıksal olarak ayıkla. Yoksa o sayfada 3 tane bu sayfada 5 tane. sadece kendi ayağına sıkarsın.
Bırak hepsi bir yerde dursun, aradığında rahat bulursun.
3 tane fonksiyonun 30 ayrı dosyada olmasından sa, 300 tane fonsksiyonun bir yerde olması daha iyidir.
Mühim olan çok hızlı kod yazmak değildir, çok kolay bakım yapılabilen kod yazmaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.