-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar başlıktan dolayı kusura bakmayın başka nasıl anlatabilirim diye düşündüm ama olmadı. :)
Küçük bir proje var ve kodlamasını ben yapıyorum sizlere sormak istediğim şey;
verdiğim linke girdiklerinde(ziyaretçiler)- Herkesin 1 oy kullanma hakkı olacak ve bir sonraki girdiğinde o hak tanınmayacak direk olarak oyları görecek. Ben nasıl bir mantık kurmalıyım ki her bilgisayar 1 oy kullansın. Düşüncem şu şekildeydi bilgisayarın mac adresini alarak karşılaştıracaktım. Ama farkettim ki alınamıyormuş :) Kısaca sizden güvenli bir mantık bekliyorum..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Eğer tarayıcı bazlı çalışmak istemiyorsanız , veri tabanında oylar diye bir bölüm oluşturabilirsiniz ve yazı id'si ile kullanıcı id'sini alıp oy id oluşturabilirsiniz ve bunu basit bir if else yardımıyla yazısınızda sorgutlattırabilirsiniz..Eğer oy tablosunda yazı id ve kullanıcı id varsa o kullanıcı o yazıya oy kullanmış eğer kullanmış demektir ve tekrar kaldırmak isterse beğenmedim butonu oluşturarak veritabanından bu satırı sildirebilirsiniz.. bunun bir kaç yolu var , ben aklıma ilk geleni söyledim mantığı budur Muhsin kardeşim :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Develops everything always..
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Zor bir proje hadi aynı PC veya İnterneti geçtim Proxy'leri de engellemeniz lazım.
Ek Olarak: Aslında zor bir üyelik sistemi ekleyebilirsiniz ancak insanlar uğraşmak istemeyebilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
deadhero adlı üyeden alıntı
Zor bir proje hadi aynı PC veya İnterneti geçtim Proxy'leri de engellemeniz lazım.
Ek Olarak: Aslında zor bir üyelik sistemi ekleyebilirsiniz ancak insanlar uğraşmak istemeyebilir.
Aslında yukarıdaki mantık hepsini otomatik olarak engelliyor :) bir kullanıcı bir yazıya sadece bir oy kullanabilir :)
Develops everything always..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mesajlarınız için, yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak;
İşin kötü tarafı üyeliksiz olacak :) Konya da yeni bir cafe açılıyor yeni değil aslında adamların 2. şubesi ve ismini ziyaretçilerden yani konyadan alıyor. ve giren kişi mail adresini ve önerisini yazıp gönderiyor. Maili karşılaştıracam ve ip'sini karşılaştıracam ama işte adam bir internet kafeden gönderse bana bir tane aynı cafede başka kimse bilgisayar yeniden başlayasıya kadar gönderemiyecek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çok teşekkür ederim hocam, o sistem iptal oldu, bende önerileri karşılaştırdım sorunu çözdük :) ama bu konuda bir şey geliştirmek gerekiyor :)