-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arkadaşlar merhaba
Online ortamda bir script dağıtımı yapmak istiyorum. parasut.com gibi
ama ben kendi yaptığım bir scripti dağıt istiyorum.
Üyelik esnasında kişiye özel bir veri tabanı oluşabilir mi.
Ve sonrasında üyeye göre scriptim her üyenin kendi veritabanı üzerinden çalışabilir mi?
Bu nasıl olur?
www.gamerozzi.com eSpor ve Oyun Haberleri - www.fikkr.com Girişimcilik Ekosistemi Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Her uyeye ayri veritabani sacma olabilir biraz onun yerine multi tenant dedigimiz olayi biraz arastirin. Cok daha kullanisli ve yonetilebilir olur sisteminiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci - Web yazılım + Web T
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Her üyeye ayrı vt hem saçma olur arkadaşın dediği gibi hemde müşteri portföyünüzün arttığını düşünün büyük bir şekilde o zaman da büyük bir server gerekli çok büyük. Başka yollarını deneyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
full stack developer
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
sistemi ucretli satacaksaniz digital ocean oneririm, bi script yazarsiniz, hop sanal makina lamp stack ile birlikte kurulur, sizin scriptinizi indirip kurar, ip yi de kullaniciya atar, sizde aylik 10$ server ucretini 12$ olarak kullaniciya yansitirsiniz
1 kişi bu mesajı beğendi.
bsakizli
Bilgisayar Programcısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Dostum,
Olmaz diye bir şey yok tabikide olur ama üyeler çoğaldıyı zaman sunucunun yapacağı SQL cümleride uzun olacaktır. Bu sebebden dolayı kullanmanı önermem.. Bu arad ne kadar çok tablo o kadar çok yük demek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
www.gamerozzi.com eSpor ve Oyun Haberleri - www.fikkr.com Girişimcilik Ekosistemi Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
https://github.com/hyn/multi-tenant
bunun üzerinde değişiklik yaparak dediğinizi yapabilir miyim?
mehmetuken adlı üyeden alıntı
Her uyeye ayri veritabani sacma olabilir biraz onun yerine multi tenant dedigimiz olayi biraz arastirin. Cok daha kullanisli ve yonetilebilir olur sisteminiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
O gönderdiğiniz laravel de nasıl yapılacağını anlatmış. Aslında çok kasmadan şöyle yapabilirsin. Sonuçta tablolarında ilişkiler vardır. Tüm ilişkileri en temelde siteler diye bi tablo açıp ona bağlayabilirsin yani.
Siteler-> site_id,site_adi
1,mehmetuken
şimdi müşteriler diye bi tablon varya onun sonuna site_id eklersin 1 dersin tüm sorgularını da ona göre düzenlersin. Bu sayede mehmetuken sitesinden müşteri eklenirse sonuna site_id 1 eklenir. Bu sayede o müşterinin mehmetuken sitesine ait olduğunu bilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
mehmetuken doğru tablolar birbiri ile ilişkili ama scriptte şöyle bir durum var, her müşterinin oluşturduğu işle ilgili ayrı bir tablo oluşuyor, bu yüzlerce tablo olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bir de benim php ve sql bilgim çok fazla olmadığından bir çok şeyi yapamıyorum zaten