-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İyi akşamlar.
Ben php ile bir sayfa kodladım. Girenin ip adresini almak istiyorum ancak bu kodu sitenin içine eklemek istemiyorum. Sitenin içine kod ekleyerek ip adresini alıyorum. Ben diyorumki hostinge bir klasör ekleyim. Bu klasör siteden bağımsız olsun. Bu klasöre eklediğim kodlar domainden bağımsız gireni kaydetsin. Bunu nasıl yapabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ziyaretçi o klasöre girmediği sürece nasıl ip adresi bilgisini almayı planlıyorsunuz orasını anlamadım ben.
-
-
Yaş/Cinsiyet
21 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam mysql hakkında bilginiz var mı? Mysql öğrenmenizi tavsiye ederim işinizi görecektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mysql bilgim var.
Bunu biri benim sitemde yaptı. Php ilemi bilmiyorum. Hatta benim sitemin içine bir klasör açtırdı. Klasörün içine bir dosya attı. Bu dosya üzerinden siteme giren ip ve cihaz bilgilerini anlık olarak söyledi. Sonrasında sildi. Bu yapılabiliyor onu anladım ama hangi kodla bilmiyorum. Php mi başka kodmu bilmiyorum. Aklıma Cpanel > Metrik > Ziyaretçi kısmındaki alan geldi. Ziyaretçi buraya girmiyor ama cpanelde giren bilgisi görülebiliyor. Bunun mantığını anlamadım. Nasıl bir mantık kurulmuş olabilir?
emreyvz
.NET Core & Angular & PHP
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Kendi sunucumdan örnek vererek açıklayayım. Sunucuma yaklaşık 10 domain ekli. Bu domainlerin hepsinin kendine ait klasörleri ana dizinde /siteadi/ şeklinde mevcut.
/public_html
-> site1
-> site2
-> ipAlmaSistemi
-> .htdocs
htdocs dosyasına her sayfada ipAlmaSistemi'ni include etmeyi sağlayan kod parçacığını ekleyiniz. (İnternette rahatlıkla bulabilirsiniz.) Bu şekilde hangi domaine girerseniz girin sisteminiz IP'leri kaydedecektir.
Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevabınız için teşekkür ederim.
Biraz daha açabilirmisiniz. Hiç böyle bir yöntemle karşılaşmadım.
Birde şunu belirtmek istiyorum. Benim sitem arkadaşın sunucusunda değil. Benim sitemde hiçbir değişiklik yapılmadı. Sadece ona bir klasör açtım içine dosya attı. Ama siteme gireni doğru olarak söyledi. Bu yöntem biraz farklı sanırım!