lostyazilim
tr.link

İzinsiz girişlere IP ban

8 Mesajlar 2.349 Okunma
lstbozum
tr.link

yapiyoruz yapiyoruz Sakinleş... Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 55 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar yakında açacağım sitem için basit çaplı bir blog scripti yazdım.Bir tanede sistem yapayım diyorum örneğin bir kullanıcı veya herhangi biri sitenin yönetim paneline izinsiz giriş yapmaya çalışıyor 3-4 defadan sonra sistem otomatik olarak bu kişiye ip ban atarak bir nevi koruma sağlayacak.Ancak bu düşünce ne kadar hoşuma gitsede bir problem var biliyorsunuz siteyi google botları v.s geziyor normal biri gibi.Bildiğim kadarıyla başkasının göremediğini oda göremez ama 1 haftada 3 kez aynı ip ile ziyaret etse sistem bu ip'ede ban atacak.Bu ban google botlarında bir sorun çıkarırmı? Çıkarır diyorsanız internette bir kaç konuda google botlarının ip'leri paylaşılmış sistemde bu ip'lere karşı bir düzenleme yapmalımıyım?

Cevabınızı bekliyorum.

wmaraci
reklam

Cafer Cafer Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek PHP Developper
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 65 / 71
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar üstad.
Blogunuzda kullanıcılar, yönetim paneli kısımlarına girmemesini istiyorsanız. Bunu IP banlama sistemi ile yapabilirsiniz. Ancak kullanıcı IP sini değiştirerek panel giriş kısmını istediği kadar görmüş olur
Ayrıyetten google botlarının yönetim paneleni indexlemesini istemiyorsanız bunu robots.txt ile kolaylıkla yapmak mümkün.

User-agent: *
Disallow: /penelyolu/

• Üyelik 23.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 55 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

caferkonur adlı üyeden alıntı

Merhabalar üstad.
Blogunuzda kullanıcılar, yönetim paneli kısımlarına girmemesini istiyorsanız. Bunu IP banlama sistemi ile yapabilirsiniz. Ancak kullanıcı IP sini değiştirerek panel giriş kısmını istediği kadar görmüş olur
Ayrıyetten google botlarının yönetim paneleni indexlemesini istemiyorsanız bunu robots.txt ile kolaylıkla yapmak mümkün.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.Birinci dediğinizde kullanıcı olayında saten giriş yapmayan ve yetkisi yönetici olmayan birisi direk olarak anasayfaya yönlendiriliyor ancak inatla geri oraya girmeye çalışan kullanıcılar için yapmayı düşünüyordum google botları için verdiğiniz cevap içimi rahatlattı teşekkürler :)

Cafer Cafer Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek PHP Developper
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 65 / 71
  • Ticaret 2, (%100)

yapiyoruz adlı üyeden alıntı

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.Birinci dediğinizde kullanıcı olayında saten giriş yapmayan ve yetkisi yönetici olmayan birisi direk olarak anasayfaya yönlendiriliyor ancak inatla geri oraya girmeye çalışan kullanıcılar için yapmayı düşünüyordum google botları için verdiğiniz cevap içimi rahatlattı teşekkürler :)

Evet üstad IP ban sistemini yapsan bile. Uğraşmak isteyen kişi, modemine reset atar ve IP'si değişir ve tekrar panelinize girebilir :)
Siz Sql İnjection korumunazı tam yapın sorun çıkmaz zaten :)
yapiyoruz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

oguzhan42 oguzhan42 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Mühendis
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 3 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Eğer yapmak istersende kişinin girdiği adresi ve ip adresini veritabanına yazdır örneğin 5 girişten sonra ip banlama ama panele girişine engel koy anlatabildim umarım

cmltskrn cmltskrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 32 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Hem cookie hem Ip ile ilgili bir sistem yapabilirsiniz. Sizinle uğraşacaksa sizde onunla uğraşın :)

• Üyelik 23.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 55 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

oguzhan42 adlı üyeden alıntı

Eğer yapmak istersende kişinin girdiği adresi ve ip adresini veritabanına yazdır örneğin 5 girişten sonra ip banlama ama panele girişine engel koy anlatabildim umarım

Yorumunuz için teşekkürler bende öyle yapayım diyordum misal id,ip,kackez şeklinde 3 alandan oluşcak her girişte ip'si eşit olanın kackez bölümü +1 lenecek 3'e eşit olduğunda giriş engellencek.

cmltskrn adlı üyeden alıntı

Hem cookie hem Ip ile ilgili bir sistem yapabilirsiniz. Sizinle uğraşacaksa sizde onunla uğraşın :)

Hocam cookie olayını biraz açarmısın? Kullanıcıya bir cookie atayıp onun üzerindendemi ban atayım?

cmltskrn cmltskrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 32 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
3 yanlış giriş yaparsa random ID bi cookie oluşturup girmeye çalışınca yönlendirme verebilirsin diye düşündüm.
yapiyoruz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al