-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar yakında açacağım sitem için basit çaplı bir blog scripti yazdım.Bir tanede sistem yapayım diyorum örneğin bir kullanıcı veya herhangi biri sitenin yönetim paneline izinsiz giriş yapmaya çalışıyor 3-4 defadan sonra sistem otomatik olarak bu kişiye ip ban atarak bir nevi koruma sağlayacak.Ancak bu düşünce ne kadar hoşuma gitsede bir problem var biliyorsunuz siteyi google botları v.s geziyor normal biri gibi.Bildiğim kadarıyla başkasının göremediğini oda göremez ama 1 haftada 3 kez aynı ip ile ziyaret etse sistem bu ip'ede ban atacak.Bu ban google botlarında bir sorun çıkarırmı? Çıkarır diyorsanız internette bir kaç konuda google botlarının ip'leri paylaşılmış sistemde bu ip'lere karşı bir düzenleme yapmalımıyım?
Cevabınızı bekliyorum.
Cafer
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
PHP Developper
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar üstad.
Blogunuzda kullanıcılar, yönetim paneli kısımlarına girmemesini istiyorsanız. Bunu IP banlama sistemi ile yapabilirsiniz. Ancak kullanıcı IP sini değiştirerek panel giriş kısmını istediği kadar görmüş olur
Ayrıyetten google botlarının yönetim paneleni indexlemesini istemiyorsanız bunu robots.txt ile kolaylıkla yapmak mümkün.
User-agent: *
Disallow: /penelyolu/
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Mühendis
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer yapmak istersende kişinin girdiği adresi ve ip adresini veritabanına yazdır örneğin 5 girişten sonra ip banlama ama panele girişine engel koy anlatabildim umarım
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hem cookie hem Ip ile ilgili bir sistem yapabilirsiniz. Sizinle uğraşacaksa sizde onunla uğraşın :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
3 yanlış giriş yaparsa random ID bi cookie oluşturup girmeye çalışınca yönlendirme verebilirsin diye düşündüm.
1 kişi bu mesajı beğendi.