Giriş Yap / Kayıt Ol

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP
sahibimsin godaddy

Kullanıcıya link verme ? [SESSION]

  #1  
Okunmamış 13 Ocak 2018, 00:01
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Mayıs 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Manisa
Ad, Soyad: Ba... Ta...
Mesajlar: 15
Beğeniler: 3 / 2
Ticaret: 0, 0%
Selam arkadaşlar,

araştırdığım kadarıyla bir kod yazdım ne kadar doğru bilemiyorum ama çıkış'a kadar çalışıyor.

PHP- Kodu:
  <?php

      session_start
();
      if (
$_SESSION['username1']){
        echo 
"Welcome " $_SESSION['username1'] . "</br>";
        echo 
'<a href="logout.php">Logout</a>';


      }
else {
  echo 
'Welcome,Guest <br><a href="register.php">Sign Up</a> <a href="login.php">Login</br></a>';

}
         
?>
evet logout'a bastığım da sessionları siliyor ama anasayfaya geldiğimde şöyle bir hata görüyorum
PHP- Kodu:
 Undefined indexusername1 in 
her neyse, benim sorum şu:

bu session'dan gelen kullanıcıya nasıl link verebilirim?

daha önce kullanıcının id'sine göre link vermiştim ama session olayında yapamadım

Şimdiden teşekkürler...
btcfrm palmara
  #2  
Okunmamış 13 Ocak 2018, 01:37
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Ben webmaster değilim
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Ok... Iş...
Mesajlar: 859
Beğeniler: 365 / 270
Ticaret: 10, 100%
Hatanin sebebi genelde cikis islemlerinden sonra giris sayfasina yonlendirme yapilir. Session yoksa girise yonlendir gibi bir kontrol yapin olmali anasayfanda session sonlandigindan ve bu degisken tanimli oldugu halde boş olduğundan bu hatayi aliyorsun.

Sessiondan gelen kullaniciya link vermek ne demek onu anlamadim kullaniciya özel sayfa mi olusturacaksin tam olarak ne demek istedin acaba?
  #3  
Okunmamış 13 Ocak 2018, 11:24
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Mayıs 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Manisa
Ad, Soyad: Ba... Ta...
Mesajlar: 15
Beğeniler: 3 / 2
Ticaret: 0, 0%
yorumun icin tesekkurler.

evet cıkıs isleminden sonra sayfaya yönlendir kodum var -,-

dediğin gibi kullanıcıya özel sayfa olusturmak istiyorum.
  #4  
Okunmamış 13 Ocak 2018, 22:50
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Ben webmaster değilim
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Ok... Iş...
Mesajlar: 859
Beğeniler: 365 / 270
Ticaret: 10, 100%
Kullanıcı giriş yaptığında bir session yaratılır,

PHP- Kodu:
$_SESSION['giris'] == true
ardından tüm sayfalarında bu şablonu kullanabilirsin

PHP- Kodu:
<?php if ($_SESSION['giris'] == true) { ?>

//Bu araya eklediğin kodlar kullanıcı girişi yapmamış olan kişilere gözükmez.
//Giriş yapmamış bir kullanıcı direk giriş sayfasına yönlendirilir.

<?php } else { header("Location: giris.php") } ?>
  #5  
Okunmamış 13 Ocak 2018, 23:19
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Mayıs 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Manisa
Ad, Soyad: Ba... Ta...
Mesajlar: 15
Beğeniler: 3 / 2
Ticaret: 0, 0%
hm, dediğin yöntem için şu kodu kullanıyorum umarım tamamıyla doğrudur.
örnek olarak:

kullanıcı giris yapmıssa welcome guest, login or sign up yazısı gözükmüyor yapmamıssa gözüküyor.

PHP- Kodu:
  session_start();
      if (isset(
$_SESSION['username1'])){
        echo 
"Welcome, " $_SESSION['username1'] . "</br>";
        echo 
'<a href="logout.php">Logout</a>';
      }
else {
  echo 
'Welcome,Guest <br><a href="register.php">Sign Up</a> <a href="login.php">Login</br></a>';


benim anlatmak isteyipte anlatamadığım şey mesela welcome, dan sonra kullanıcı ismi geliyor bu kullanıcı ismine link vermek istiyorum tıklayınca onun profiline gitsin

istediğim kod için ayrı bir yöntem varsa aydınlanmak isterim
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 14:16.