-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web & Grafik ve iOS
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhabalar arkadaşlar, Laravel öğrenmeye yeni başladım ve youtube üzerinden izlediğim bir ders seti ile kendime ait blogumu yazıp Voyager admin paneliyle ilişkilendirdim. Çok yararlı oldu temel olarak birşeyler anlamam için, şuan bir müşterimin işi için wordpress kullanmak yerine Laravel ile siteyi hazırlayıp artık bu tarafa kaymak istiyorum yavaş yavaş.
Yapmak istediğim şey çok basit, müşterim bir kuru temizleme dükkanı ve web sitesinde müşterilerinin sipariş numarasını sorgulayıp son durumu öğrenmesini istiyor. Yani ben sitenin ön kısmında bir text alanı koyup sipariş numarasının yazılıp yandaki sorgula butonuna tıklanınca o sipariş numarasına karşılık gelen durumu göstermesini istiyorum. Müşterim admin panelinden sipariş numarası ile bir ekleme yapacak ve benim eklediğim hazır durumlardan birini seçip kaydet diyecek bu kadar.
Bunu yapmamı sağlayacak mevzunun genel bir adı var mıdır ? Bunun için bir video veya makale varsa gönderebilirseniz sevinirim, ne isimle aratacağımı bilmediğim için işi hızlandırmak adına burada tecrübeli arkadaşlardan yardım isteyeyim dedim, şimdiden teşekkürler ilgi gösterenlere :)
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
voyager ile kurduysan sistemi voyagerda bir tablo olustur OrderStats diye tabi Orders diye de bir tablon vardir mutlaka, bu ikisinin arasinda bir relationship olustur. OrderStats tablonda orderid diye bir alanina bagla relationship'i boylece siparisle olusturdugun ozel id birbirine baglanmis olur. daha sonra sorgulari atarken homecontroller uzerinden degilde OrderStats tablona atmis olursun.
ve listelerken OrderStats tablondan listelersin eger siparisin detayini da gostermek istersen, orderid yardimi ile direk orders tablona baglanip verileri cekersin.
yani listeleme yaparken esitlemen gerekebilir bunu ama yaparsin cok sorun olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
malesef konuyla ilgili hic bir kaynak arastirmasi yapmadim bu tamamen benim kafamda kurdugum bir yontem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Pek laravel bilgim yok ama blog yazısı ekleme mantığı ile yapabilirsiniz. O konuda araştırma yaparsanız karşınıza çıkacaktır.