birliktesatalim
reklam
reklam

lastInsertId İle İd Bağlı Değerleri Çekmek

  1. Konuyu Paylaş
6 Mesajlar 478 Okunma
reklam

sahir sahir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webkolik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** S**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar başlık ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum ama özetleyecek olursak lastInsertId ile veritabanından son id değerini çekip gösterebiliyorum ama benim istediğim lastInsertId ile son id bağlı yazının başlığını çekip göstermek bunun çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz?. Şimdiden teşekkürler.
 

 

medyasosyal
reklam

capscroll capscroll WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 41 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
LastInsertID yerine şu şekilde kullanabilirsiniz. DESC sorgusu ile son postu, silerseniz ilk postu çekebilirsiniz.

$sorgu = $conn->query("SELECT * FROM postlar ORDER BY id DESC LIMIT 1");
$sonuc = $sorgu->fetch();

echo $sonuc['baslik'];
murattanbay

kişi bu mesajı beğendi.

sahir sahir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webkolik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** S**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekürederim
capscroll

kişi bu mesajı beğendi.

Link Link WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1546
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
Prepare i kullan daha guvenli
 

 

Deneme
smmavm

AhmetKarabulut AhmetKarabulut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1074
  • Beğeniler 361 / 360
  • Ticaret 33, (%100)

Link adlı üyeden alıntı

Prepare i kullan daha guvenli


hocam üstteki sorguda parametre alan bir yer yok, prepare kullanmak güven yönünden bir şeyi arttırmayacaktır :)
capscroll

kişi bu mesajı beğendi.

capscroll capscroll WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 41 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
Link Sabit bir değere göre veri çektiğimiz için prepare kullanılamaz fakat veri gönderecek olsaydık elbette prepare kullanmak hem daha temiz kod yapısı sağlayacaktır hem güvenlik sağlayacaktır. Örneğin veriyi "Where" sorgusu ile çekecek olsaydık prepare kullanabilirdik fakat ilk veya son ID'yi çektiğimiz için yükleme yapmaya gerek duymuyoruz, sorguya hiç bir şekilde veri yüklemeden temiz şekilde veriyi çektik.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al