-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba arkadaşlar başlıktaki gibi sadece [link] taglari arasında ki linklere tıklanabilecek ve ben bunu php ile yapmak istiyorum. Google'a ne yazacağımı bulamadım, umarım sizler yardım edebilirsiniz :)
wordpressyapalim.com
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Analisti ve Siber Güvenlik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Şu şekilde örnek bir kullanım yazdım;
$metin = "[link]http://lokuf.com/[/link]"; // Linkleri tespit etmek istediğin metin bulunan değişkeni $metin değişkenine eşitlersin.
$linkal = explode("[link]",$metin); // Linkleri algılamaya başlayacak metnin başlangıç argümentini belirlersin. Sen [link] istediğin için buraya onu yazdım.
$linkal = explode("[/link]",$linkal[1]); // Linklerin algılanmasını bitirecek bitiriş argümenti yazarsın. İlk ve son argümentlerin arasındaki veriyi çekmiş olursun.
echo ''.$linkal[0].''; // Çektiğin bu veriyi ise ekrana link olarak basabilirsin. Style vs. kendin ekleyebilirsin.
?>
Sistem mantığı kısaca böyle, bir kaç farklı yöntemle de yapılabilir.
Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Çok teşekkürler hemen denemeye başlıyorum. Wm aracı gerçekten çok başkaymış :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
wordpressyapalim.com
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Örnek dosyaları da oluşturdum senin için;
"giris.php" dosyası;
"deneme.php" dosyası;
$yapistirpatron=$_POST["metin"];
$metin = $yapistirpatron; // Linkleri tespit etmek istediğin metin bulunan değişkeni $metin değişkenine eşitlersin.
$linkal = explode("[link]",$metin); // Linkleri algılamaya başlayacak metnin başlangıç argümentini belirlersin. Sen [link] istediğin için buraya onu yazdım.
$linkal = explode("[/link]",$linkal[1]); // Linklerin algılanmasını bitirecek bitiriş argümenti yazarsın. İlk ve son argümentlerin arasındaki veriyi çekmiş olursun.
echo ''.$linkal[0].''; // Çektiğin bu veriyi ise ekrana link olarak basabilirsin. Style vs. kendin ekleyebilirsin.
?>
Tabi bu basit şekilde, bu sistemin güvenliğini artırmak ve değiştirmek/geliştirmek senin elinde. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bunun yanında normal mesajlarıda gösterdiğimde hem link hali hemde normal tag'li hali görünüyor. Ben bu değişkeni (link halini) nasıl normal mesaj içindeki tag'li bölümle değiştirebilirim.
wordpressyapalim.com
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Blobal adlı üyeden alıntı
Bunun yanında normal mesajlarıda gösterdiğimde hem link hali hemde normal tag'li hali görünüyor. Ben bu değişkeni (link halini) nasıl normal mesaj içindeki tag'li bölümle değiştirebilirim.
$metin2 = $yapistirpatron; //deneme.php de bu kodu çalıştır. metin2 değişkenine gelen metni aktardık.
$metin2 = str_replace($linkal[0],$linklidir,$metin2); //yazı halinde olan link ile "
$metin2 = str_replace("[link]","",$metin2); //[link] yazısını temizledik.
$metin2 = str_replace("[/link]","",$metin2); //[/link] yazısını temizledik.
echo $metin2; // Sonucu ekrana bastık.
?>
Bunu deneme.php dosyasının altına kaydedersen, istediğin şekilde görüntülenecektir.
Şunu da belirteyim, bu kodu kullancaksan "echo" ile direkt vurdurmak yerine; ilk deneme.php dosyasında yazdığın yeri şununla değiştir;
$linklidir = ''.$linkal[0].''; // çektiğin bu veriyi ise ekrana link olarak basabilirsin. Style vs. kendin ekleyebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
çok teşekkürler. Kodu düzenledim ve sisteme uyarladım. Tabiri caizse çatır çatır çalışıyor :)
wordpressyapalim.com
Poyraz
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-