Sabahtan beri yaptığım araştırmalar sonucunda online oyun için gerekli şeyler şunlar.

*Mysql Veyi yazma
*Mysql veri çekme ve veriye göre yönlendirme yapma

Veri yazma kısmını halledebilirim fakat şurada yeni bir sorun doğuyor her üye için nasıl yapacağım. Çok fazla birşey bilmiyorum ama şöyle bir çözüm uydurdum kafamda. Üyelik için kulladığım veri tabınında ad şifre gibi satırların bulunduğu yere bir satır daha açacağım(açmayı bilmiyorum).Yeni üyeler için seviye1.php olacak oradaki veri.

Yeni bir problem ise şu;

Mesela boş bir sayfaya veritabanından veri çekip yazdırabilirim fakat; mesela veritabanından seviye15.php sayfasının gelmesini nasıl sağlayabilirim. Sadece bir kullanıcı için olsa belki yapabilirdim ama birçok kullanıcı olacak.Oyun içinedeki seviye atlama butonlarına veri yazdırma kodları koyarak ( örn: "İkinci seviye için tıkla" tıklayınca seviye adlı veritabanındaki üyeye özel seviye kısmına seviye2.php yazacağım) veri yazarım.(Her üyeye özel nasıl yapacağım? yüzlerce üyeye yüzlerce kod ile günlerce üğraşmam gerekir öyle olmayacağı kesin) Yeni bir problemin oluştuğunu farkettim o ise şöyle;

Ben veriyi ( seviye durumunu) farz edelimki her üyeye özel veritabanına işledim. Üye bir daha ki girişinde 2.seviyede olacağını nasıl anlayacak.Yine çok fazla bilgim olmasa da bir çözüm ürettim.Çözüm şöyle;

Mysql'den veriyi alacağım; gelen veri şöyle olacak seviye3.php gelen veriyi şöyle tanımladığımı varsayalım $seviye= myql......... Şu şekilde ise yönlendirmeyi yapabilirim.

(bu kısım büyük ihtimalle doğru değil sadece örnek verdim)

Sorunlarım bunlar nasıl çözüm bulabilirim. Üşenmeden sorunlarımı yazdım okuması bile çok zevksizken yardım etmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum.Ama gerçekten sitenin büyük kısmı bitti ve oyunumun gerçek kısmı olan bu kısım kaldı.Yardımlarınızı bekliyorum.

Edit: bugün ki 2.konu açışım.Fazla konu açıp forumu,sizleri meşgul ettiğimin farkındayım;kusura bakmayın...