Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

Nöbetçi eczane botu yardım edin lütfen.

  #1  
Okunmamış 31 Mart 2019, 13:39
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Mart 2019
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Vo... Er...
Mesajlar: 2
Beğeniler: 0 / 0
Ticaret: 0, 0%
Şu adresten: http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/No...5-586b4df10643


Adresin içinde Eryaman geçen nöbetçi eczaneyi çekmek istiyorum. Botu nasıl yazabilirim? yapamadım yardım eder misiniz?

Botun mantığı şu olacak eryaman yazan yeri bul ve<span>burayı</span span kodları arasını çekip benim siteye bas. Bu yapılabilir mi?
  #2  
Okunmamış 01 Nisan 2019, 17:47
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 05 Mayıs 2016
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Muğla
Ad, Soyad: Ka... Ku...
Mesajlar: 39
Beğeniler: 2 / 45
Ticaret: 0, 0%
<?php

$veri=file_get_contents("http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet");


preg_match_all('@<span>(.*?)</span>@si',$veri,$eczaneler);

//print_r($eczaneler);

foreach ($eczaneler as $key => $eczane)

{
echo $eczane[23];

}

?>


http://prntscr.com/n5yl1z bu ekran görüntüsünden kontrol edebilirsin
Konu sleeplexs tarafından (01 Nisan 2019, 18:24 ) değiştirilmiştir.
http://oyuncutoplulugu.com/
  #3  
Okunmamış 04 Nisan 2019, 20:10
0ktay Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 01 Şubat 2018
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Ok... Şe...
Mesajlar: 455
Beğeniler: 99 / 23
Ticaret: 1, 100%
sleeplexs arkadaş direkt 23. indisi almış, sanırım eryaman 'ın söylemek istediği içinde ERYAMAN
geçen indisleri almandı.
Veri değişiklik gösterirse indislerde değişiklik gösterebilir.

Şöyle düzeltebiliriz.
PHP- Kodu:
<?php
$veri
=file_get_contents("http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet");
preg_match_all('@<span>(.*?)</span>@si',$veri,$eczaneler);

$kac_eczane_var count($eczaneler[0]);

for (
$i=0;$i<=$kac_eczane_var;$i++) {
    if(
strstr($eczaneler[0][$i], "ryaman")) { echo $eczaneler[0][$i]; }
}
?>
http://prntscr.com/n7je6q
sleeplexs bunu beğendi.
Konu 0ktay tarafından (04 Nisan 2019, 20:13 ) değiştirilmiştir.
Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.
  #4  
Okunmamış 05 Nisan 2019, 07:04
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 05 Mayıs 2016
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Muğla
Ad, Soyad: Ka... Ku...
Mesajlar: 39
Beğeniler: 2 / 45
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
0ktay Adlı Üyeden Alıntı
sleeplexs arkadaş direkt 23. indisi almış, sanırım eryaman 'ın söylemek istediği içinde ERYAMAN
geçen indisleri almandı.
Veri değişiklik gösterirse indislerde değişiklik gösterebilir.

Şöyle düzeltebiliriz.
PHP- Kodu:
<?php
$veri
=file_get_contents("http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet");
preg_match_all('@<span>(.*?)</span>@si',$veri,$eczaneler);

$kac_eczane_var count($eczaneler[0]);

for (
$i=0;$i<=$kac_eczane_var;$i++) {
    if(
strstr($eczaneler[0][$i], "ryaman")) { echo $eczaneler[0][$i]; }
}
?>
http://prntscr.com/n7je6q





aynen dostum seninkisi daha mantıklı ben sabit olduğunu düşündüm için 23cü indextede o eczane vardı o yüzden öyle yaptım
http://oyuncutoplulugu.com/
  #5  
Okunmamış 12 Haziran 2019, 15:46
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 17 Nisan 2019
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Vo... At...
Mesajlar: 42
Beğeniler: 1 / 11
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
0ktay Adlı Üyeden Alıntı
sleeplexs arkadaş direkt 23. indisi almış, sanırım eryaman 'ın söylemek istediği içinde ERYAMAN
geçen indisleri almandı.
Veri değişiklik gösterirse indislerde değişiklik gösterebilir.

Şöyle düzeltebiliriz.
PHP- Kodu:
<?php
$veri
=file_get_contents("http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet");
preg_match_all('@<span>(.*?)</span>@si',$veri,$eczaneler);

$kac_eczane_var count($eczaneler[0]);

for (
$i=0;$i<=$kac_eczane_var;$i++) {
    if(
strstr($eczaneler[0][$i], "ryaman")) { echo $eczaneler[0][$i]; }
}
?>
http://prntscr.com/n7je6q

hocam peki bunu nasıl parçalarım

<span>
DÖRT MEVSİM <br /> Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA <br /> ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br /> 3122801112
</span>

şekilde çekiyor bunu

<span>
Eczane İsmi: DÖRT MEVSİM<br />
Eczane Adresi: Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br />
Eczane Telefon Numarası: 3122801112</span>

böyle nasıl yaparım?
  #6  
Okunmamış 12 Haziran 2019, 16:32
Arestr Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Ağustos 2014
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Meslek: Web Devoloper
Konum: Kayseri
Ad, Soyad: Ne... Ce...
Mesajlar: 336
Beğeniler: 103 / 298
Ticaret: 0, 0%
atabeyv explode ile veirleri </span> etiketlerinden bölün daha sonra strip_tags ile html etiketlerini temizlersiniz

Edit: Kodlar şu şekilde
PHP- Kodu:
$veri  "<span>
DÖRT MEVSİM <br /> Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA <br /> ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br /> 3122801112
</span>

<span>
Eczane İsmi: DÖRT MEVSİM<br />
Eczane Adresi: Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br />
Eczane Telefon Numarası: 3122801112</span>"
;

$sonuc explode("</span>",$veri);

foreach(
$sonuc as $deger){
    
$eczane strip_tags($deger);
    echo 
$eczane .'<br/>';

Konu Arestr tarafından (12 Haziran 2019, 18:42 ) değiştirilmiştir.
FULL STACK WEB DEVELOPER
  #7  
Okunmamış 12 Haziran 2019, 22:37
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 17 Nisan 2019
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Vo... At...
Mesajlar: 42
Beğeniler: 1 / 11
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Arestr Adlı Üyeden Alıntı
atabeyv explode ile veirleri </span> etiketlerinden bölün daha sonra strip_tags ile html etiketlerini temizlersiniz

Edit: Kodlar şu şekilde
PHP- Kodu:
$veri  "<span>
DÖRT MEVSİM <br /> Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA <br /> ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br /> 3122801112
</span>

<span>
Eczane İsmi: DÖRT MEVSİM<br />
Eczane Adresi: Şeker Mah.1408. Cad. No:17/A Eryaman/ Etimesgut /ANKARA ( Dört Mevsim Konutları yanı ) <br />
Eczane Telefon Numarası: 3122801112</span>"
;

$sonuc explode("</span>",$veri);

foreach(
$sonuc as $deger){
    
$eczane strip_tags($deger);
    echo 
$eczane .'<br/>';

bu kod dinamik mi hocam nasıl yani anlamadım
  #8  
Okunmamış 12 Haziran 2019, 22:48
Arestr Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Ağustos 2014
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Meslek: Web Devoloper
Konum: Kayseri
Ad, Soyad: Ne... Ce...
Mesajlar: 336
Beğeniler: 103 / 298
Ticaret: 0, 0%
atabeyv bot ile elde ettiğiniz sonucu yukarıda verdiğim $veri değişkenine aktarın sonucunda böyle bi görüntü elde edeceksiniz
FULL STACK WEB DEVELOPER
  #9  
Okunmamış 13 Haziran 2019, 01:04
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 17 Nisan 2019
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Vo... At...
Mesajlar: 42
Beğeniler: 1 / 11
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Arestr Adlı Üyeden Alıntı
atabeyv bot ile elde ettiğiniz sonucu yukarıda verdiğim $veri değişkenine aktarın sonucunda böyle bi görüntü elde edeceksiniz
anlamadım inanın hoca yapamadım yani
  #10  
Okunmamış 13 Haziran 2019, 01:14
Arestr Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Ağustos 2014
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Meslek: Web Devoloper
Konum: Kayseri
Ad, Soyad: Ne... Ce...
Mesajlar: 336
Beğeniler: 103 / 298
Ticaret: 0, 0%
atabeyv
arkadaşın paylaştığı kodu düzenledim hocam şu şekilde kullanabilirsiniz
PHP- Kodu:
<?php 

$veri
=file_get_contents("http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet");
preg_match_all('@<span>(.*?)</span>@si',$veri,$eczaneler);

$kac_eczane_var count($eczaneler[0]);

for (
$i=0;$i<$kac_eczane_var;$i++) {
    if(
strstr($eczaneler[0][$i], "ryaman"))
    { 
        
$deger $eczaneler[0][$i]; 
        echo 
strip_tags($deger).'<br>';
    }
}
FULL STACK WEB DEVELOPER
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 14:08.