Php ve jQuery kullanarak sayfa yenilenmeden veri nasıl gönderilir ?
Merhaba Arkadaşlar,
Bu konumuzda php / ajax ile ilgili bir örnek anlatacağım.
Öncelikle jQuery kodlarımızın çalışması için sayfamıza js kütüphanemizi çağırmamız gerekiyor (https://jquery.com/download/).
Ajax ile veri gönderme bir çok kez forumda sorulan bir şey. Rehber niteliği taşısın diye konu olarak açmak istedim arkadaşlar.
jQuery ile daha farklı seçim yapma farklı metodlar kullanma yöntemleri de var ama bu örnek yeterli olacaktır. Tabi bunu fonksiyon halinde de kullanabiliriz.
İletişim formu ve login işlemi yaparken çok işinize yarayacağını düşünüyorum.
Kodların ne işe yaradığını yorum satırı olarak ekledim. Anlamadığınız bir şey olursa ve ya başka örnekler isterseniz yorum yazarak isteyebilirsiniz.
index.php
Ajax
<script></script>
<script>
$(document).ready(function (){
$("#GonderButton").click(function (){ // GonderButton id sine sahip seçiciye tıkladığımızda tetikliyoruz
// var veri= $( "input[name='Name']" ); // Tek bir inputtan veri almak istediğimizde bu tarz yazım yapıyoruz
$.ajax({
type: "POST", // veriyi gönderme tipi
url: "kontrolAjax.php", // Göndereceğimiz yer
data: $('#wmaraci').serialize(), // wmaraci adlı form'u post ediyoruz. serialize metodu bu işlevi görüyor
//data:"Name=" + veri, // Burada ise Tek veri göndermek istediğimizde form dışıda olabilir
success: function(cevap){
$("#CevapDiv").html(cevap); //Burada kontrolAjax.php den gelen cevabı aktaracağımız yer
},
error:function(){ $("#CevapDiv").html("Hata oluştu."); } // Eğer ki kontrolAjax.php ile iletişim kuramazsa hata olduğunu belirtecek
});
});
})
</script>
kontrolAjax.php
$Name=strip_tags($_POST['Name']);
if($Name)
{
echo $Name;
}
else {
echo "Lütfen bilgi giriniz";