Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


3Beğeni
  • 1 Yazan HAYIRSEVER
  • 2 Yazan SefaCanDemir

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

PHP Aynısından Varsa

  #1  
Okunmamış 01 Ağustos 2018, 11:12
Skynlexx Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Isparta
Ad, Soyad: Ba... Şa...
Mesajlar: 60
Beğeniler: 9 / 22
Ticaret: 0, 0%
PHP ile aynı şehir olanları birleştirmek ve yanına kaç tane olduğunu gösteren sayı eklemek istiyorum istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

örnek;


PHP- Kodu:
$sor mysql_query("select * from sebze order by tarih");
while (
$sebzemysql_fetch_array($sor)) {
$bul $sebze['domates']; // Burada kaç tane domates varsa birleştirip sayısını yazdırmak istiyorum. 

İnsan insana insan olduğu kadar insan olmalı..
  #2  
Okunmamış 01 Ağustos 2018, 11:20
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 23 Mart 2018
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Meslek: Webmaster
Ad, Soyad: Mu... Ak...
Mesajlar: 1.487
Beğeniler: 345 / 483
Ticaret: 3, 100%
PHP- Kodu:
mysql_num_rows($sebze['domates']); 
  #3  
Okunmamış 01 Ağustos 2018, 14:39
ismail03 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 28 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Afyon
Ad, Soyad: Is... Çi...
Mesajlar: 2.690
Beğeniler: 482 / 342
Ticaret: 11, 100%
Alıntı:
mxaksoy Adlı Üyeden Alıntı
PHP- Kodu:
mysql_num_rows($sebze['domates']); 
PHP- Kodu:
$sor=$vt->prepare("select * from sebze where sevsem=:adine");
$sor->execute(array("adine"=>"domates"));
Echo 
$sor->rowcount(); 
  #4  
Okunmamış 01 Ağustos 2018, 15:37
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 21 Mayıs 2018
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Back-End
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Yu... Al...
Mesajlar: 232
Beğeniler: 48 / 46
Ticaret: 5, 86%
DISTINC araştrın.
grkm16 bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 01 Ağustos 2018, 15:46
SefaCanDemir Adlı Üyenin Avatarı
Front-End Developer
 
Üyelik Tarihi: 10 Kasım 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: Adana
Ad, Soyad: Se... De...
Mesajlar: 1.336
Beğeniler: 459 / 232
Ticaret: 10, 100%
Php lik bir durum göremedim ben, tabi doğru anladıysam aşağıdaki sorgu cümlesi ile istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz;

Kod:
 SELECT sehir,COUNT(*) FROM tablo GROUP BY sehir
grkm16 ve Skynlexx bunu beğendi.
Konu SefaCanDemir tarafından (02 Ağustos 2018, 06:44 ) değiştirilmiştir.
  #6  
Okunmamış 03 Ağustos 2018, 19:45
Skynlexx Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Isparta
Ad, Soyad: Ba... Şa...
Mesajlar: 60
Beğeniler: 9 / 22
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
SefaCanDemir Adlı Üyeden Alıntı
Php lik bir durum göremedim ben, tabi doğru anladıysam aşağıdaki sorgu cümlesi ile istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz;

Kod:
 SELECT sehir,COUNT(*) FROM tablo GROUP BY sehir

teşekkürler
İnsan insana insan olduğu kadar insan olmalı..
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 14:25.