OMRCKR
www.OMRCKR.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Reklam, Yazılım, Tasarım
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba arkadaşlar...
Şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım.
PHP ile geliştirilmiş bir yazılımım var.
Bu yazılım Natro ve GoDaddy Linux hostlarında sorunsuz çalışıyor.
Yazılımı Turhostta başka bir firmaya kurmaya çalıştım. Fakat şununla karşılaştım.
Dosyaları Turhost hostingine upload edip, veritabanını oluşturdum, yalnız veritabanı düzgün yüklenmesine rağmen bazı tabloları siteye çekemediğini farkettim.
Hatalı bir durum olsa hiçbirini çalıştırmaz öyle değil mi? Bazı tabloları çekip, bazılarını çekememesi çok ilginç.
Şöyle birşey denedim. Dosyaları yine Turhostta barındırıp, uzak mysql ile sql i Natro ya da GoDaddy den çağırdığımda sorunsuz çalıştı.
Yazılım PHP 5+ ile kodlandı. 3 hostinginde özellikleri ve sürümleri aynı. Fark yok.
***Dipnot: Dosyaları Turhost a ilk upload ettiğimde sistem çalışmadı. PHP info ile Turhost un default olarak PHP sürümünün PHP 7 olduğunu gördüm. Sürümü 5.6 ya çektim, site çalıştı fakat Mysql yine bazı tabloları çekiyor bazılarını çekemiyor. Sürüm değiştirmekten kaynaklı olabilir mi diye düşünmüyor değilim?
Sizce sorun ne olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Database'in charset i ile alakalı olabilir mi
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
PHP Senior Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi yedek aldıktan sonra (export) diğer sunucuya içeri aktarırken (import) bir hata olmuş olabilir. Tabloları kontrol ediniz. Eğerki tablolarda bir sıkıntı yoksa böyle birşey yaşamamanız gerekli. Bunun başka açıklaması yok. Kodlamada bir hata var ise error.log dosyasından kontrol edip buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz.
Allah iyidir tatlım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
PHP Senior Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yazılımda templete motoru kullanılıyorsa hata error.log'a düşmeyebilir. RainTPL'de yaşadım bunu ama kaynakta hata kodu yazar. Eğer öyle birşeyler var ise debug modunu açın.
Allah iyidir tatlım.