wmaraci reklam

PHP=datetime & timestamp & current_timestamp

3 Mesajlar 564 Okunma
sosyalgoat
wmaraci reklam

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 597
  • Beğeniler 154 / 153
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar...

Nette tam cevabını bulamadığım kafama takılan 2 soruyu size danışmak isterim...

1) Veri tablosuna tarih kaydederken alttaki kodu mu kullanmalıyız?

" />

Yoksa veri tablosunda default değer olarak [COLOR="red"]CURRENT_TIMESTAMP'ı seçip geçmeli miyiz?

Hangisi daha iyidir, avantajlıdır?
[/COLOR]



2) SÜTUNUMUZ datetime MI OLMALI YOKSA timestamp MI OLMALI?

İkisinin arasındaki farkı tam anlayamadım henüz.

Ben [COLOR="red"]datetime
kullanıyordum, bir üstadımızın timestamp kullandığını farkettim.

Timestamp her halde daha iyidir diye düşünmeye başladım ama nedenini bilmeden de geçiş yapmadım...
[/COLOR]


İlgili kavramlar sanırım şunlar : 2038? UTC?

Aydınlatırsanız sevinirim, çok teşekkürler...


Ek:
http://hayat-necmettin.blogspot.com/2011/12/mysql-datetime-ve-timestamp-fark.html

Burada yazanlar doğruysa timestamp'ı sadece spesifik durumlarda kullanmak daha mantıklı olabilir...
Ne gibi spesifik durumlar olabileceğini henüz bulamadım... ?

Saniye hesaplama?
Yerel saatler?
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.
wmaraci
reklam

OkanIŞIK OkanIŞIK Vip Tema Web Tasarım A.Ş. Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad Ö** I**
  • Mesajlar 1380
  • Beğeniler 699 / 702
  • Ticaret 21, (%100)
Yoksa veri tablosunda default değer olarak CURRENT_TIMESTAMP'ı seçip geçmeli miyiz?

Sunucu saatini değiştirmenize izin verilmiyorsa; default olarak bunu seçmek zaman farklarına sebep olabilir. Bunu php tarafında düzeltebilirsiniz ancak, bizim saatimize göre uyarlanmış halini kaydetmek bana daha mantıklı geliyor.

zaman işlemlerinden önce
date_default_timezone_set('Europe/Istanbul');
kullanarak.

Y-m-d H:i:s ile kaydetmek kullanımda daha çok büyük kolaylıklar sağlıyor bence.
Yıl-ay-gün Saat:dakika:saniye formatını bizim kullanımımıza göre çevirmek veya sadece istediğimiz kısmını kullanmak CURRENT_TIMESTAMP'a göre daha kolay geliyor.
Örneğin aşağıdaki tek satır kodda hem saniye değerini almadık hem ayraçları değiştirdik hemde diziliş formatını.
echo date('d.m.Y H:i', strtotime($row["tarih"]));

Sizce de daha kolay değil mi?
BEYAZMASTER

kişi bu mesajı beğendi.

Vip Tema Web Tasarım A.Ş.

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 597
  • Beğeniler 154 / 153
  • Ticaret 0, (%0)

Okan_IŞIK adlı üyeden alıntı

Sunucu saatini değiştirmenize izin verilmiyorsa; default olarak bunu seçmek zaman farklarına sebep olabilir. Bunu php tarafında düzeltebilirsiniz ancak, bizim saatimize göre uyarlanmış halini kaydetmek bana daha mantıklı geliyor.

zaman işlemlerinden önce
date_default_timezone_set('Europe/Istanbul');
kullanarak.

Y-m-d H:i:s ile kaydetmek kullanımda daha çok büyük kolaylıklar sağlıyor bence.
Yıl-ay-gün Saat:dakika:saniye formatını bizim kullanımımıza göre çevirmek veya sadece istediğimiz kısmını kullanmak CURRENT_TIMESTAMP'a göre daha kolay geliyor.
Örneğin aşağıdaki tek satır kodda hem saniye değerini almadık hem ayraçları değiştirdik hemde diziliş formatını.
echo date('d.m.Y H:i', strtotime($row["tarih"]));

Sizce de daha kolay değil mi?


1.soruya dair aydınlatıcı bir cevap oldu, çok teşekkürler...

Sizin paylaştığınız doneler mevcut kullanım yöntemimle devam etmem gerektiğini işaret ediyor...

Haklısınız, bence de daha kolay.

&

2.soruya dair sorgulama süreci devam etmektedir...
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al