Merhabalar...
PHP etiketinin kapatılmama nedeni nedir & nelerdir?
Gerekli midir?
Faydası / sakıncası?
Bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim...
PHP etiketinin kapatılmama nedeni! |
4 Mesajlar | 586 Okunma |
Merhabalar...
Gerekli midir?
Faydası / sakıncası?
Mesaj 2 defa düzenlendi. Son düzenleyen: BEYAZMASTER (20.03.2023 17:07)
ben araştırmadım ama bildiğim kadarıyla php tagı açıldığında kapatmaya ihtiyaç duymuyır çalışıyor. Ama bi html kod falan gelecekse kapatmak gerekiyor. Yani başı belli sonu yok gibi düşünebilirsiniz. Sonu olacağı zaman kapatılabiliyor. Gerekli midir peki dersen gerekli değil kapatmanın bi zararı yok. Ama her harf byte olduğu için dosya boyutunda cüzi oranda azalma olur ama çok etkili olacağını düşünmüyorum. Vscode kullanırsan sen kapatsan bile otomatik sondaki kapatmayı siliyor mesela :) İster kapat ister kapatma önemli olan çalışmasıdır. Kolay gelsin.
BEYAZMASTER adlı üyeden alıntı
Merhabalar...
Gerekli midir?
Faydası / sakıncası?
PHP etiketi açıldığında, PHP kodu yürütmeye başlar ve etiketin sonuna kadar devam eder. Bu nedenle, etiket kapatılmadan önce herhangi bir HTML veya metin yazılamaz. Bu nedenle, PHP etiketlerinin açılış etiketi sonuna bir kapatma etiketi eklemek yerine, her zaman kapatma etiketiyle birlikte kullanmak daha doğrudur.
PHP etiketi kapatma etiketi olmadan kullanılabilir, ancak bu önerilmez. Bu, PHP kodunun sonuna kadar yürütüleceği anlamına gelir ve bu nedenle sonrasında yazılan herhangi bir HTML veya metin bir hata verebilir veya görünmeyebilir.
PHP etiketi kapatma etiketi gerekli değildir, ancak bunun yerine kapatma etiketiyle birlikte kullanmak daha doğrudur. Bu, kodun daha anlaşılır ve okunaklı olmasına yardımcı olur. Ayrıca, etiketlerin doğru şekilde kapatılması, kodda herhangi bir hata olasılığını azaltır.
Sonuç olarak, PHP etiketi kapatılmadan da kullanılabilir, ancak bu önerilmez. Kapatma etiketiyle birlikte kullanmak, kodun daha anlaşılır ve hatasız olmasına yardımcı olur.
Tahmin ettiğim gibi gereksiz ve risk oluşturan bir durum olduğunu anlıyorum ifadelerinizden...
Çok teşekkür ediyorum @ÖmerGünay ve @caneraltinel .