Merhaba, 15 inputlık bir form güncelleme sayfam var. Verileri mysql dan çekerek inputlara yazdırıyorum daha sonra değişiklikleri update ile veritabanına atacağım fakat takıldığım bir yer var. Yardımcı olacak çıkar umarım.
Formda çoklu select menü var. veritabanına kayıt ederken çoklu seçim yapıldığında implode ile aralara virgül koyarak seçenekleri kaydediyorum ilgili sütuna.
Menü seçenekleri kayıt sayfasında veritabanından çekilmiyor select in value'sine manuel olarak yazılı.
Şu şekilde.
Sormak istediğim ise şu;
Güncelleme sayfasında bu seçenekleri forma nasıl listeleyeceğim?
Verileri şu şekilde çekiyorum.
tal_gosterilen_daire; ?>
Daha uzun listelerde evet veritabanına kayıt edilerek kolayca yapılabilir fakat hem gereksiz sorgu hemde seçenekler az olduğu için böyle yapmak istiyorum.
Durumu tam anlayamadım ama yinede çözüm sunmaya çalışayım problemi anladığım kadarıyla.
Şimdi veritabanından çekmek zorundasınız bunları güncelleme sayfası için.
Bu yüzden 1+0 1+1 gibi koşulların id si olmak zorunda daha sonra 1+0 1+1 i explode ile parcaladığınız da if ler ile selected leri değişkene bağlayarak istediğiniz optionu seçili hale getirebilirsiniz.
Örnek :
$Dizim[]=$Esitle; // Esitle senin db den gelen idlerin (1+0 , 1+1 gibi)
$ads= in_array($HizID, $Dizim); //HizID ise o an ki döngüde dönen optionun valuesi
if($ads) { $Isaretle="checked"; } // Burada eğer senin html tarafında olan valuenin değeri dizinin içinde yani db de varsa checked yapar