Merhabalar,

Aslında konuda sormak istediğim soru acaba Laravel framework öğrenmeli miyim yoksa öğrenmeden de olur mu onu öğrenmek.

En son yaptığım proje tahmini 150 saate yakın sürdü. Fakat benim gün içerisinde çok fazla vaktim olmadığından ötürü (maks 2 saat) buna benzer farklı projeler yapmaya kalktığımda daha fazla uğraşırım gibi geliyor.

Laravel'i biliyordum fakat kendisiyle tanışmam sadece bir kaç günlük. İnternetten izlediğim bir kaç video bana Laravel'e karşı olan bağımı biraz daha arttırdı. Fakat gerek forumlar olsun gerek diğer web siteleri içeriklerinden edindiğim bilgiler olsun Laravel hakkında çokta olumlu görüşler sunmuyor. Benim amacım PHP ile basit mantıkta projeler kodlamak. Çok uçuk olmayacak şekilde örneğin bir E-Ticaret uygulaması (Framework olmadan 2 adet eticaret sitesi kodladım) kodlamak. Akedemik amaçlı kullanılabilir, geliştirme amaçlı kullanılabilir projeler yani. Yada basit bir firma tanıtım sitesi kodlamak gibi hedeflerim var. Yüksek işlemci gücü gerektirmeyen basit projeler olacak geneli. Zaten ben aldığım işe göre hangi dili öğrenmem gerekiyorsa onu da öğrenirim. Fakat fazla vaktim olmadığından ötürü (vakit nakittir) kısa sürede kullanışlı, düzenli ve kolay bir site kodlamak istiyorum.

Yani örneğin ilerleyen günlerde kendimi geliştirdikçe daha büyük projelere el atmak istersem (muhasebe programları stok takip uygulamarı gibi) laravel benim önümde bir engel oluşturur mu? Benim sistemimi yorar mı?

Umarım sonuna kadar okur ve ona göre cevaplarsınız.

İyi forumlar dilerim.