-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar ben anket sistemi yapmak istiyorum.Fakat kafamda çok deli sorular var.Önce size kafamdaki sistemi anlatayım.
Anket oluşturmayı ve ankete oy vermeyi sadece kullanıcılar yapabilecek.Hazırda bulunan üyelik sistemim var.Bu üyeler giriş yapınca bir soru oluşturacaklar ve oluşturdukları soruya seçimler ekleyecekler.Bu seçimler 2'den fazla olabilir.5 olabilir 6 - 7 8 bile olabilir.
Şimdi benin kafamı karıştıran şey bu kadar seçimi bir soruya nasıl ekleteceğim.Tek tek seçimleri veritabanına kaydettik diyelim.Günde 20 anket oluşturulsa her birinde 6 seçenek olsa 120 seçenek olur.Bir süre sonra veritabanı çok şişer.
İkinci bir sorun ise veritabanına oy veren kişileri kaydetme.Bunuda aynı şekilde tek tek veritabanına kaydetsem günde 100 kişi 10 ankete katılsa toplamda 1000 tane veri oluyor.Bu da veritabanını çok şişirecek.
Şimdi ben bu konuda sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Web sitem: yazilimsoru.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Başka yolu yok malesef. Böyle bir sistem yapmak istiyorsanız veritabanına ihtiyacınız var. Anket sorularını ve ankete verilen cevapları kaydetmeniz gerekiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Emrah Yüksel'in seçim anketi yazdığı bir ders var Udemy üzerinden fiyatı 25 30 TL gibi bir fiyatı vardı eğer daha pahalıysa mail ile iletişime geçerseniz yardımcı olur bu projeyi kendize göre düzenleyip kullanabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hafselkarayel ve
oxygenb cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ben hiç veritabanı kullanmayayım demiyorum.Mümkün olan en az şekilde kullanayım ki bir süre sonra veritabanı şişmesinden dolayı performansı düşmesin sitenin.
Hocam seçim anketinde şıklar belli sayıda olur ama benim istediğim sistemde 14 tane bile şık olabilir.
47003
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
JSON kullanarak yapabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Winston ama nasıl hocam mantığından biraz bahseder misiniz?