-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Veteriner Hekim
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar bende php ye yeni başlayanlardanım. Aklımda php dilinde kendi tasarımım olan flash oyunlar içeren bir site yapmak var. Bu sitenin hem görsel olmasını hemde işlevsel olarak admin paneli , reklam alanları , üye kayıt sistemi , ve oyun yükleme esnasında ve oyuna başlamadan bir adım önce reklam alanlarını içermesini istiyorum. Benim sormak istediğim drupal, joomla, wordpress gibi hazır sistemlerle ilgilenmiş ve kodlara aşinalığı olan biri olarak,fazla derinlemesine kod öğrenmeden dreamweaver kullanarak sitede yapmayı düşündüğüm şeyleri gerçekleştirebilirmiyim? Yoksa kodları tamamen kendimmi yazmam gerekir?. Bunun için başlangıçta Rıza Çelik'in A'dan Z'ye PHP kitabı yeterli olur mu? Ayrıca MySQL içinde bir kaynak önerirmisiniz?
GencHaber
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
istediğiniz şeyler kolay şeyler değil dreamweaver size tasarım ve kodlama konusunda yardımcı olur ama php kodları siz yazacaksınız sonuç olarak ben daha basit bişeyle başlamanızı tavsiye ederim...
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Veteriner Hekim
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Flash oyun sitesi yapımı ikinci aşamada düşündüğüm birşey aslında . İlk olarak sadece ziyaretçi sayfası olan bilgilendirme amaçlı bir site yapmayı planlıyorum. Ama dreamweaver ile oyun sitesindeki özellikleri %90 design kısmını ve menü seçeneklerini kullanarak yapıp yapamayacağımı merak ediyorum çünkü olabilecekse ağırlıklı olarak dreamweaver üzerine olmayacaksa daha çok kod bilgisi üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.
GencHaber
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ben yaklaşık 1yıldır php öğreniyorum kaynak olarak kodlab yayınlarının php kitabını kullanıyorum şuanda ygs ye girecek grubun içinde olduğum için çok ilerleyemedim fakat olay şu gorsel kısmı yani html kısmı dreamweaver ile kolayca halledebilirsin ama dreamweaver php de sana sadece yazdığın kodu doğrumu yazdığını belirterek yardımcı olur o kadar yani bence kitabına bağlı kal ve kitaptaki örnekleri bitir bi önce ondan sonra kendi fikirlerin için çalışmalara başla tabiki bunların hepsi benim kendi fikirlerim doğrulukları tartışılabilir :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Öncelikle ps gibi bir program ile sitenin tasarımını yapman gerek sonrasında dw gibi bir program ile html/css kodlamasını yapabilirsin sonrasında php ile bir alt yapı oluşturmalısın dediğin özellikler basit şeyler değil yani php konusunda bilgi sahibi olman lazım.Kitaplardan belli bir seviyeye getirebilirsin fakat sadece kitaba bağlı kalmamalısın bulabildiğin her kaynağı kullanmalısın tabiki bu dediklerimi yapman bir kaç yıl sürecektir.Bir yöntem daha olarak php yi orta düzeyde öğrenip wordpress alt yapısı ile oluşturmaya çalışabilirsin.
Kısaltmalar;
Ps: photoshop
Dw:dreamweaver
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Veteriner Hekim
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Photoshop ta sayfanın genel şablonunu hazırlıycak kadar birşeyler biliyorum ama dreamweaver ve php konusunda kendimi geliştirmem gerekiyor.
GencHaber
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
html ve css bilmiyorsan php den önce mutlaka onları öğrenmelisin
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sadece dw ile olmaz önce html-css öğren photoshop'tan çizdiğin temayı html-css olarak entegre edersin sonra php olayına geçersin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Veteriner Hekim
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tamamdır. O zaman bana lazım olucak olanlar sırasıyla şöyle . 1) Html+Css 2) PHP 3)Photoshop 4)Dreamweaver bunları iyice öğrendiğimde script hazırlayacak kadar bilgiye sahip olmuş olurum sanırım. Peki butonlar sliderlar gibi şeyler için yani siteye daha çok görsellik kazandırmak için Flash+Actionscript, Java, Jquery gibi şeyler bilmekte gerekiyormu yoksa ilk başta saydığım 4 madde yeterli olur mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** T**
-