Php İle Mysql'e Resim Eklemek istiyorum. kısaca Yapmak İstediğimi anlatıyım.
İlan sitesinde her ilanın ayrı resimleri olucak. toplu halde resim yükleme. ve bunu çekmek hakkında Açıklama Satırları kullanarak yardımcı olursanız çok sevinirim..
Binary türünde resimleri veritabanını ekleyebilirsin ama sağlıklı değil.
@muratsal'ın belirttiği şekilde yapabilirsin.
Örnek form...
Upload işlemini aynı dosyada yapmak istiyorsan...
if($_POST){
$baslik = $_POST['baslik'];
$dosya = $_POST['resim'];
if($_FILES["resim"]["name"]){
$resimy = resimyukle($_FILES["resim"],"resim","resim");
}
if($resimy[0]=="hata"){echo $resimy[1];}
if($resimy[0]=="tamam"){$veriler["resim"] = "'".$resimy[1]."'";}
$sonuc = mysql_query("insert into resimler (baslik,resim) values ($baslik,$dosya));
if($sonuc){
echo "Resim Başarıyla Eklendi...";
}else {
echo "Resim eklenirken bir sorun oluştu...";}
}
Bu da resim yükleme fonksiyonun...
function resimyukle($resim,$prefix,$dhedef){
$yer = $resim['tmp_name'];
$tip = $resim['type'];
$boyut = $resim['size'];
$max_boyut=10000000;
Hocam en kolayı şu classı kullanabilirsiniz. Gördüğüm en iyi class bence bu, istediğin dosyaları çok hızlı ve kolay bir şekilde yüklemeni sağlamasının yanında boyut ayarlamaları, fotoğrafa efekt verme (siyah-beyaz vb.) her işi yapmanı sağlar. Kullanımı gerçekten çok kolay ve ücretsiz. http://www.verot.net/php_class_upload.htm Bu class ile dosyanı yükle ardından veritabanına kayıt ettir dosyayı. Burada benim sistemimde çalışan kodu vereyim. $image = new upload($f); // burada resim türü olan dosyaları kabul etmesini sağladık, jpeg jpg gif png vb. hepsini kaplar $image->allowed = array('image/*'); // resim yüklendiğinde if ($image->uploaded) {
// resmin adını değiştiriyorum bunu ilanın idsiyle aynı tutarsan resimlerin karışmaz $image->file_new_name_body = $id."-".$string; // istediğim klasöre yüklemeyi gerçekleştiriyorum $image->process('images/'); if ($image->processed) { // başarılı olursa mime tipini ve uzantısını alıyorum $mime = $image->file_src_mime; $ext = $image->file_src_name_ext; $image->clean(); /* veritabanına kaydediyorum. burada kafana göre mime ve ext değerlerini veritabanına kaydettir. resmi göstereceğinde images/dosyaadı.uzantı şeklinde çağırırsın o yüzden dosya adını, ve uzantıyı bilmen lazım. haydi sana kolay gelsin :) */ $query = mysql_query(""); } }