bsakizli
Bilgisayar Programcısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba yazmış olduğum bir otomasyon sistemi var php ile yazdım buna sadece üyenin sistemde iken online sistemi kapattığı zaman ise offline oldğunu bildirkmek istiyorum bu işlemi php ile nasıl yapabilirim acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Üye giriş yaptığında var sayalım üye tablonsundaki online kısmı 1 olucak bunları fonksiyon yaparsan senin için daha kolay olur.
$id = $_SESSİON['id'];
$sorgu = mysql_query("SELECT * FROM uye where id='$id'");
$veriler = mysql_fetch_Array($sorgu);
$onl=$veriler['online'];
if($onl ==1){
echo "Site Online";
}else{
echo "Site OFline";
}
?>
Yazım hataları olabilir sadece mantığı anlatmak istedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Üye giriş yaptığında veritabanında kullanıcı tablosunda ekleyeceğin bir is_online gibi bir sütun değerini 1 yaparsın. Üye oturumu kapattığında ise 0 yaparsın.
Bu sütundaki 1 ve 0 durumlarına göre online ya da offline diye listeleyebilirsin.
Diyeceksin ki oturumu kapatmadan tarayıcıyı kapatırsa ne yaparım diye.
2 ihtimalin var. Ya sunucunda cron job kuracaksın ki belli aralıklarla sunucunun session oturumu var mı diye (oturum işlemlerini session ile yaptığını varsayıyorum) ya da bir javascript ile tarayıcı kapanırkan o değeri 0 yapacak php dosyasına ajax isteği gönderen bir fonksiyon yazacaksın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yönlendirmekten ziyade javascrip ile ajax isteği gönderirsen kullanıcı deneyemi açısından daha iyi olur. Bir de onu php kodunda eğer oturum açılmışsa koşulu içinde sayfaya yazdır. Oturum açmayanlar da etkilenir yoksa.
Javascript ve Ajax öğrenmen senin için faydalı olur. Kullanıcı deneyimini daha iyi bir hale getirir.
Ek Olarak: Örnek bir ajax gönderim kodunu yazıyorum ben. Ama araştır öğren sen.
$.ajax({
url: "http://senin site.dev/admin-ajax.php",
type: 'POST',
data: {islem : 'cikis' },
success: function (d) {
return true;
}
});
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar/Web Programclığı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sayfanıza ufak bir fonksiyon yazarak herhangi bir sayfa ile etkileşime geçince user'a time alanı açıp oradaki alana time + 2dk ekleyin eğer time şuanki zamandan küçük olursa offline olur kullanıcı her sayfayla etkileşimde zaman + 2 olup işleyiceğinden online olarak görebilirsin tahminimce basit olarak bu şekilde olabilir.
Diğer türlü çıkış işlemi sayfa kapanması, tarayıcı kapanması, elektrik kesilince veya direk bilgisayarın kapanması gibi problemlerle başa çıkman gerekir :)