lostyazilim
tr.link

Php mysql den veri çekme (yardım)

6 Mesajlar 1.079 Okunma
lstbozum
tr.link

aydogdubilisim aydogdubilisim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Donanım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba arkadaşlar. php konusunda yardıma ihtiyacım var. mysql deki birbirine bağlı 2 tablo var. musteri_bilgi tablosunda kişi bilgileri(ad soyad telefon email vs.) musteri_kayt tablosunda ise kişiye ait şifre ve kullanıcı adı mevcut. ben bu musteri_bilgi tablosundaki adsoyad ve telefon bilgileri ile musteri_kayt tablosundaki kişinin kullanıcı adını öğrenmesini istiyorum. nasıl bir kod uygulamalıyım? örnek kod verebilir misiniz?

wmaraci
reklam

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Öğrenmesini istiyorum derken ne demek istiyorsunuz? SQL JOIN ifadesi ile iki tablonun verilerini tek sorguda alabilirsiniz. SQL sorgusunda mı sorununuz var, yoksa PHP ile bu sorguyu SQL'e nasıl göndereceğiniz konusunda mı? Yoksa ikisinde birden mi? Örnek üzerinde çalıştığınız kod var mı?

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri

• Üyelik 13.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Örnek bi kod yok maalesef. Tek veri olarak denemek istedim fakat olmadı. Kişi kullanıcı adını sorgulama yapması için bir form ve sql kod gerekiyor. Elimde sorgu için html bir form var. Bana sadece sql ve php kod gerekiyor. SQL JOIN ile nasıl bir kod yazmalıyım örnek bir kod oluşturabilir misiniz?

zodiax zodiax zodiaxweb.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2019
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Coder & Web Master
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 21 / 34
  • Ticaret 4, (%100)
Bu işin en kestirme ve sağlıklı yolu bu 2 tablonun tek tablo halinde olması yani birleştirilmesidir. Yani kullanıcı adı ve şifre de musteri_bilgi tablosunda olmalıydı. Ama böyle olmasının özel bir nedeni varsa sql kodu şöyle olacak:

(Her 2 tablodada musteri_id olduğunu var sayıyorum)

SELECT mb.musteri_id, mb.musteri_adi, mb.musteri_telefon, mb.musteri_email , mk.musteri_id FROM musteri_bilgi mb LEFT JOIN musteri_kayit mk ON mk.musteri_id = mb.musteri_id

wmaraci
wmaraci

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

zodiax adlı üyeden alıntı

Bu işin en kestirme ve sağlıklı yolu bu 2 tablonun tek tablo halinde olması yani birleştirilmesidir. Yani kullanıcı adı ve şifre de musteri_bilgi tablosunda olmalıydı. Ama böyle olmasının özel bir nedeni varsa sql kodu şöyle olacak:

(Her 2 tablodada musteri_id olduğunu var sayıyorum)

SELECT mb.musteri_id, mb.musteri_adi, mb.musteri_telefon, mb.musteri_email , mk.musteri_id FROM musteri_bilgi mb LEFT JOIN musteri_kayit mk ON mk.musteri_id = mb.musteri_id

aynısı ama az daha kısa :)
SELECT bilgi.* FROM musteri_bilgi bilgi LEFT JOIN musteri_kayit kayit ON kayit.musteri_id = bilgi.musteri_id

• Üyelik 13.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
cevaplar için teşekkür ederim. lakin çözemediğim noktalardan birisi form ile gönderilen bu kodun doğruluğunu yapıp istediğim veriyi kişiye sunmasıdır. örnek verecek olursak bir şifre hatırlatma yöntemi gibi olabilir. şöyle açıklayım. form üzerinden kişinin adını ve telefon numarasını girdiniz. gönder dediğimizde kod veritabanında ad ve telefon numarasını kontrol edip doğru ise ekrana kişinin kullanıcı adını yazmasını sağlayacaktır. yani bir nevi şifremi unuttum sistemi de diyebiliriz. bunda sadece mail değil 2 input oluşturularak veritabanında taratılmasıdır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al