Merhaba arkadaşlar, PHP ile yazılmış bir sayfa düşünün. Burada kullanıcıların aralarında konuşmalarını sağlayacağım. Ajax kullanarak kullanıcıların aralarında mesajlaşmasını zaten sağlayabiliyorum ama yapmak istediğim şey kullanıcı sayısı arttıkça sistemin ileride kasacağını düşünüyorum. Bende düşündüm acaba socket kullanıp kullanıcılar aralarında konuşurken geçmiş konuşmalarını MYSQL veritabanına kayıt edilebilir mi?
Yapmak istediğim zaten açık bir socket varsa veriler görülecek ama kullanıcı mesaj sayfasına tekrar girdiğinde socket kapalıysa veriler uçacak. Bende sayfaya ilk girdiğinde veritabanından veriler çekilsin ve sonra socket ile konuşmaya devam etsinler. Ayrıca kullanıcı sitede yokkende çevrimdışı mesaj alabilsin ve siteye girdiğinde mesajı okuyup konuşabilsinler istiyorum.
Kısaca kullanıcılar Socket ile aralarında konuşacak ama arka planda konuşmalarını MYSQL veritabanına kayıt edecek. Kullanıcı sitede yoksa veya interneti koparsa mesajlar veritabanına kayıt edilmeye devam edecek kullanıcı siteye girdiğinde yeni gelen mesajları görüntüleyip konuşmaya devam edebilecek. Sizce böyle sistemi kasmayacak bir şey yapılabilir mi yoksa Ajax ile devam mı etmeliyim.?