-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şimdi hocalar php öğreniyorum geliştirdim az da olsa şeyi merak ediyorum php nin yapdığı javascriptin yapmadığı şeyler var mıdır veya tam tersi?
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
PHP sunucu tabanlı bir dildir, veritabanı bağlantısı, kullanıcı ve içerik yönetimi işlemleri gibi back-end olaylarını gerçekleştirir. Tamamen sunucu üzerinde çalışan bir programlama dilidir.
JS ise CSS gibi, HTML gibi tarayıcıda çalışır ancak bir programlama (daha doğrusu betik) dilidir. JS ile bir arayüzün dinamik şekilde yapılanmasını, dinamik görüntüleme işlemlerini ve tarayıcı fonksiyonlarına bağlı işlemler, kısaca front-end olayları gerçekleştirilir.
Farkı görebiliyorsunuzdur eminim, dolayısıyla bu iki dili karşılaştırmak çok anlamsız olur. İki farklı kategorinin iki harika dilidir her ikisi de.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
php ile sql sorguları yazabilirsiniz ancak javascript ile yazamazsınız. buna karşın javascript (ajax) ile db içersine veri gönderebilir, bu verileri çekebilirsiniz. yine de php ile ilişki içinde olması gerekir. son yıllarda javascript kullanım alanı o kadar arttı ki server taraflı daha az kodlama yapılır hale geldi. yine de diyorum, yine de server side scripting vazgeçilemez bir olgu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
U** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında Node.js ile beraber JS artık back-end kısımda da kullanılabiliyor..
1 kişi bu mesajı beğendi.
BLOG | http://safkaninsan.blogspot.com/