-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
C# OOP sınıf crud işlemlerinde parametreler ve özellikler dizi ile gönderiliyor ve çalışan fonksiyonda elde wdilen berilerde tekrar dizi işe return ediliyordu.
Php ile genel çoğunluk oop kullanırkende aynı mantıkla mı hareket ediyor?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
PHP C# gibi katı bir değil, doğası gereği çoğunlukla spagettiye çok açık ve zaten insanlar çoğunlukla spagetti yazmayı tercih ediyor. Dışarıdan baktığında taktir edebileceğin bir PHP site bile arkada komple spagetti olma olasılığı çok yüksek. Spagetti diyorum ama OOP bile yok içinde öyle düşün. Code First gibi yaklaşımlarla temiz temiz çalışman için laravel ve symfony gibi frameworklerel çalışmalısın. Bu aralar pure PHP mi frameworkler mi tartışmaları hiç bitmiyor ama günün sonunda senin yazdığın kodu başkası anlayabilecek ve maintain edilecekse framework kullanmak en iyisi. Topluluğunu seçerken C#'dan daha fazla seçenek bulabilirsin, bu topluluklar genelde frameworkler etrafından toplanmış durumda. .NET gibi onlarca alternatifin varmış da öyle geliştirme yapıyormuşsun gibi düşün, PHP tarafı çok çeşitli bu yönden.
2 kişi bu mesajı beğendi.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Valla C# da herşey kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor, örnek olarak bir değişkeni atamak için değişken türünü belirlemelisiniz. PHP tarafında ise her şey serbest olarak düşün oohhh tarlada geziyormuş gibi özgürsün.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
C# yazıyordum sırf bu aşırı baskı içeren kurallar neseniyle tamamen PHP ye yöneldim. C# yazarken kendimi yazılımcı gibi değilde wp joomla gibi bir alt yapı kullanan biri gibi hissediyordum.
1 kişi bu mesajı beğendi.