Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

2Beğeni
  • 1 Yazan kelebek
  • 1 Yazan bydoqt0r

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

PHP Panelden Üye Eklerken, Hata

  #1  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 17:09
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 09 Kasım 2018
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Öğretmen
Konum: Balıkesir
Ad, Soyad: Mu... Er...
Mesajlar: 3
Beğeniler: 0 / 2
Ticaret: 0, 0%
Merhaba arkadaşlar,

Şimdi Admin Panelden Üye eklerken, Sisteme Kontrol yaptıramıyorum, daha doğrusu kontrolü yaptırıyorum, üye var ise hata mesajını basıyor, ama benim istediğimi bastıramadım bi türlü..

tasarim/uye.php içeriğim.

Kod:
if ($_POST) {
				if ($uye->Pekle($_POST)) {
					echo "Uye Başarı ile eklendi.";
				}

				else {
					echo "Uye eklenirken bir sorunla karşılaştırıldı.";
				}
			}
classım olan class/uye.php

Kod:
public function pekle($a)
	{
		
		global $db;
		$nick= $db->escape(strip_tags($a['nick']));
		$sifre=md5(strip_tags($a['sifre']));

		$kontrolet= $db->get_var('SELECT COUNT(id) FROM '.$this->tabloAdi.' WHERE nick="'.$nick.'"');
		if ($kontrolet) {
			return false;
		}else
		{




			if (empty($a['nick']) || empty($a['sifre'])) {
				return false;
				
			}else
			{



				$ekle = $db->query("INSERT INTO ".$this->tabloAdi." (nick,sifre) VALUES ('$nick','$sifre')");
				if($ekle)
				{
					return true;
				}
				else
				{
					return false;
				}

			}
		}
	}
}
Şimdi Kontrolü yapıyor, üye var ise,
tasarim php deki uyarıyı veriyor, onu genel kayıt olmama durumu için ekledim. onun yerine, böyle bir kullanıcı mevcut hatası vermeye çalışıyorum.

class içinde

HTML Kodu:
kontrolet= $db->get_var('SELECT COUNT(id) FROM '.$this->tabloAdi.' WHERE nick="'.$nick.'"');
		if ($kontrolet==1) {

			return false;
$hata="kullanıcı mevcut bla bla";
return hata;
		}else
kayıta devam edilecek işlemler...
		{
yapıyorum.

tasarim php de ise

i
Kod:
f ($uye->Pekle($kontrolet==1)) {
					echo $hata;
				}
yapıyorum.
undefined variable hatası alıyorum. mantığı kafamda kuramadım. yardımcı oalbilirmisiniz
  #2  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 18:55
kelebek Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Mayıs 2013
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Geliştirici
Konum: Malatya
Ad, Soyad: Em... Kö...
Mesajlar: 3.009
Beğeniler: 709 / 52
Ticaret: 5, 100%
Benim gördüğüm ilk hata iki kere return yapmaya çalışıyorsun fakat bildiğim kadarıyla function içinde sadece 1 kere return işlemi yapabilirsin. Hata mesajı içinde onun için aynı class içerisinde bir en başta bir değişken oluşturup onu bir fonksiyona bağlayabilirsin. Yani "$uye->hata" gibi bir şey aracılığı ile hatayı alabilirsin.


Buna gerek olduğunu düşünmüyorum zaten bir tek hata durumun var. İf içerisine hata mesajını yazman yeterli olacaktır.
Konu kelebek tarafından (09 Kasım 2018, 19:00 ) değiştirilmiştir.
  #3  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 19:18
haliluunal Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 19 Haziran 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Ha... Ün...
Mesajlar: 600
Beğeniler: 246 / 78
Ticaret: 0, 0%
İsterseniz ücretli yardımcı olabilirim
<?php
echo base64_decode("U2VsYW0gZMO8bnlhIA==");
?>
  #4  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 20:31
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 08 Ekim 2018
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Meslek: Freelancee
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Mu... As...
Mesajlar: 19
Beğeniler: 3 / 1
Ticaret: 0, 0%
Hocam if içinde return olmaz.
if ($kontrolet==1) {


Echo "kullanıcı mevcut bla bla";

}else
kayıta devam edilecek işlemler...
{
İllede fonksiyon kullancam diyosan yarın yardımcı olabilirm.
  #5  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 22:23
Avatar Seçilmemiş
Sms Onayı Gerekli
 
Üyelik Tarihi: 08 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 21 / Erkek
Meslek: Yazılım
Konum: Diyarbakır
Ad, Soyad: Be... Sa...
Mesajlar: 11
Beğeniler: 1 / 4
Ticaret: 0, 0%
$ekle = $db->query("INSERT INTO ".$this->tabloAdi." (nick,sifre) VALUES ('{$nick}','{$sifre}')");
Kodu böyle bir çalıştırmayı denermisiniz
  #6  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 23:14
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 09 Kasım 2018
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Öğretmen
Konum: Balıkesir
Ad, Soyad: Mu... Er...
Mesajlar: 3
Beğeniler: 0 / 2
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
kelebek Adlı Üyeden Alıntı
Benim gördüğüm ilk hata iki kere return yapmaya çalışıyorsun fakat bildiğim kadarıyla function içinde sadece 1 kere return işlemi yapabilirsin. Hata mesajı içinde onun için aynı class içerisinde bir en başta bir değişken oluşturup onu bir fonksiyona bağlayabilirsin. Yani "$uye->hata" gibi bir şey aracılığı ile hatayı alabilirsin.


Buna gerek olduğunu düşünmüyorum zaten bir tek hata durumun var. İf içerisine hata mesajını yazman yeterli olacaktır.
Üstadım, tek hata durumu şöyle, aslında haklısınızda algoritmik yapımı geliştirmeye çalışıyordum, benim class içindeki hataya ulaşmaya çalışma şeklim doğru mu peki ?

Alıntı:
haliluunal Adlı Üyeden Alıntı
İsterseniz ücretli yardımcı olabilirim
Kendimi geliştirme amaçlı yaptığım birşey udemy kurslarında bakıp senaryo kurguluyorum, isterseniz bu seferlik ücretsiz yardımcı olun gerçek bir proje yaptığımda ücretli yardımcı olursunuz

Alıntı:
ikisekiz Adlı Üyeden Alıntı
Hocam if içinde return olmaz.
if ($kontrolet==1) {


Echo "kullanıcı mevcut bla bla";

}else
kayıta devam edilecek işlemler...
{
İllede fonksiyon kullancam diyosan yarın yardımcı olabilirm.
Hocam, illede o fonksiyona gerek yok, tek return ile sorunumu düzelymeye çalıştım, echo bla blaya, tasarım uye.php den ulaşamadım. bunu sağlıyamıyorum

Alıntı:
bydoqt0r Adlı Üyeden Alıntı
$ekle = $db->query("INSERT INTO ".$this->tabloAdi." (nick,sifre) VALUES ('{$nick}','{$sifre}')");
Kodu böyle bir çalıştırmayı denermisiniz
kayıt kısmında bir sorunum yok üstadım.
  #7  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 23:19
kelebek Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Mayıs 2013
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Geliştirici
Konum: Malatya
Ad, Soyad: Em... Kö...
Mesajlar: 3.009
Beğeniler: 709 / 52
Ticaret: 5, 100%
Alıntı:
MCan10 Adlı Üyeden Alıntı
Üstadım, tek hata durumu şöyle, aslında haklısınızda algoritmik yapımı geliştirmeye çalışıyordum, benim class içindeki hataya ulaşmaya çalışma şeklim doğru mu peki ?



Kendimi geliştirme amaçlı yaptığım birşey udemy kurslarında bakıp senaryo kurguluyorum, isterseniz bu seferlik ücretsiz yardımcı olun gerçek bir proje yaptığımda ücretli yardımcı olursunuz


Hocam, illede o fonksiyona gerek yok, tek return ile sorunumu düzelymeye çalıştım, echo bla blaya, tasarım uye.php den ulaşamadım. bunu sağlıyamıyorum


kayıt kısmında bir sorunum yok üstadım.
Dediğim gibi hocam eğer hatayı çıktı almak istiyorsanız bir fonksiyona bağlamanızı tavsiye ederim. Değişkeni eğer fonksiyon içinde tanımlarsanız fonksiyon dışında erişemezsiniz. İsterseniz local değişken tanımını araştırabilirsiniz.
MCan10 bunu beğendi.
  #8  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 23:22
Avatar Seçilmemiş
Sms Onayı Gerekli
 
Üyelik Tarihi: 08 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 21 / Erkek
Meslek: Yazılım
Konum: Diyarbakır
Ad, Soyad: Be... Sa...
Mesajlar: 11
Beğeniler: 1 / 4
Ticaret: 0, 0%
Yazan hatanın ekran resmini çekip bırakabilir misin
MCan10 bunu beğendi.
  #9  
Okunmamış 09 Kasım 2018, 23:40
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 09 Kasım 2018
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Öğretmen
Konum: Balıkesir
Ad, Soyad: Mu... Er...
Mesajlar: 3
Beğeniler: 0 / 2
Ticaret: 0, 0%
Kullanmak istediğim Classım.
yapı bu haliyle çalışıyor.
http://prntscr.com/lggczz
buradaki işaretli alanda verdireecğim hata mesajını ya da false değerini


Hatayı yakaladığım burada ayrıca hata mesajı vermek istiyorum, Ya kullanıcı adı boş diyor o hatayı veriyor. ya da diyelim kullanıcı adı ve şifreyi girdim kontrolü manuple edip database'e ekliyor.
http://prntscr.com/lggbgk

yani hata yok aslında üstadım. hata mesajımı verdiremiyorum
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 04:18.