Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

4Beğeni
  • 1 Yazan ÖmerGünay
  • 1 Yazan westlife
  • 1 Yazan ÖmerGünay
  • 1 Yazan nGinY

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

PHP PDO Hakkında Herkez Konuya Göz Atsın Önerileriniz Nelerdir?

  #1  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 09:09
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Meslek: Memur
Ad, Soyad: Gü... Er...
Mesajlar: 132
Beğeniler: 20 / 102
Ticaret: 0, 0%
Arkadaşlar

Bir tablom var verileri oraya çekip listeli yorum. Ama yapmak istediğim bir kullanıcı giriş yaptığında benim belirlediğim şehirdeki kayıtları görebilsin.


Örnek: Ali kullanıcı adı şifresi ile sisteme giriş yaptı Ben ali ye yetki olarak İzmir verdiysem tabloda sadece izmir kayıtlarını görebilsin?


Örnek : Hakan kullanıcı adı şifresi ile sisteme giriş yaptı Ben hakan yetki olarak Ankara verdiysem tabloda sadece ankara kayıtlarını görebilsin?


Yetkilendirme ve WHERE sehir='İzmir' kısmını nasıl yapabilirim burada
yada drop box menu ile olur mu?

Aşağıdaki kod ile verileri listeliyorum.

PHP- Kodu:
<?php
$images 
$db->query("SELECT * FROM resimler WHERE  sehir='İzmir' ORDER BY dosya_id Desc ")->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
?>
<?php 
if (count($images) > 0): ?>
<?php 
foreach ($images as $i): ?>
Önerilerinizi Bekliyorum.
  #2  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 09:13
ÖmerGünay Adlı Üyenin Avatarı
https://www.omergunay.net
 
Üyelik Tarihi: 15 Mayıs 2015
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 845
Beğeniler: 216 / 136
Ticaret: 8, 100%
bakarmsn önce tablonda yetki adında bi alan açarsın. Oraya plaka kodlarıyla numara verebilirsin. Örneğin Alinin yetkisi 35 olur.

Kodlarda da

PHP- Kodu:
<?php 
if($yetki==35){

//Burayı görsün.. Burası da İzmirin kodları olsun.

}
bakarmsn bunu beğendi.
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)
  #3  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 09:48
westlife Adlı Üyenin Avatarı
Müzisyen
 
Üyelik Tarihi: 25 Şubat 2015
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Müzisyen
Konum: Balıkesir
Ad, Soyad: Ah... Ha...
Mesajlar: 481
Beğeniler: 131 / 29
Ticaret: 0, 0%
Üyelikler için şehir adında kolon açarsın ve:
WHERE sehir='{session['sehir']}'
bakarmsn bunu beğendi.
  #4  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 12:02
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Meslek: Memur
Ad, Soyad: Gü... Er...
Mesajlar: 132
Beğeniler: 20 / 102
Ticaret: 0, 0%
ÖmerGünay

Hocam 30 - 40 tanemi if yetki=34 diye eklemeliyim.

westlife
WHERE gelen='{session['sehir']}'


Şöyle anlatayım veri tabanıdaki tablomun adı : kullanıcılar içerisinde ise k_mail , k_password sehir sutunları var. Veri geliyormu diye denedim ekrana bastım.

<?php echo $kullanicicek['sehir'] ?>

Şöyle anlatayım veri tabanındaki tablomun adı : resimler içerisinde ise gonderiler, tarih ve foto sutunları var.

gonderiler='{session['sehir']}' denedim hata aldım.
<?php
$images = $db->query("SELECT * FROM resimler WHERE gonderiler='{session['sehir']}' ORDER BY dosya_id Desc ")->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
?>
<?php if (count($images) > 0): ?>
<?php foreach ($images as $i): ?>

Kullanıcı mail adresi ile giriş yapıyor şehir seçmiyor session da mail ve password tarayıcı hafızasında tutuyor.

isterseniz session kodumu atabilirim.
Konu bakarmsn tarafından (27 Kasım 2018, 12:06 ) değiştirilmiştir.
  #5  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 12:06
ÖmerGünay Adlı Üyenin Avatarı
https://www.omergunay.net
 
Üyelik Tarihi: 15 Mayıs 2015
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 845
Beğeniler: 216 / 136
Ticaret: 8, 100%
bakarmsn

foreach ile döngüye sokarsın hepsini tek tek yapmak yerine.

foreach ($yetki as $il) {
if ($yetki ==$uye_sehir) {

//Burasını göster

}

Bunun gibi.
bakarmsn bunu beğendi.
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)
  #6  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 13:22
nGinY Adlı Üyenin Avatarı
PHP - C# Help Kit =)
 
Üyelik Tarihi: 07 Haziran 2014
Yaş / Cinsiyet: 21 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Eskişehir
Ad, Soyad: En... Ye...
Mesajlar: 86
Beğeniler: 16 / 7
Ticaret: 2, 100%
Ali ve hakan olsun
Ali ankara yetkisine sahip yani 06
Hasan eskisehir yetkisine sahip 26
Bir tane tablo oluşturursunuz iller ve plakalı adı altında
Iceriklerinize bu plaka kodlarını tanımlarsınız . Ornegin

Plaka tablosu
Id plaka şehir = 1 06 Ankara
Id plaka şehir = 2 26 Eskişehir

Şimdi örnek içerik tablosu
Id başlık içerik plaka = 1 Başkent başkentimiz Ankara 06
Id başlık içerik plaka = 2 Eskişehir Eskisehir içerik 26

Giren kişinin plaka kodunu alıp where ile cekebilirsiniz
Plaka tablosunda plakanın hangi ile sahip olduğu da elimizde olduğu için onuda gerekli yerlere yazdirabilirsiniz
bakarmsn bunu beğendi.
Konu nGinY tarafından (27 Kasım 2018, 14:12 ) değiştirilmiştir.
  #7  
Okunmamış 27 Kasım 2018, 15:44
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Meslek: Memur
Ad, Soyad: Gü... Er...
Mesajlar: 132
Beğeniler: 20 / 102
Ticaret: 0, 0%
ÖmerGünay

Yardımcı oldunuz çok teşekkürler.

gonderiler='$verial[sehir]'

westlife

where gonderiler='$verial[sehir]' bu şekilde yaptım teşekkürler.

nGinY

Önerin için teşekkür ederim.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 12:24.