hayırlı akşamlar elimde veritabaına her türlü kayıt işlemininde sorun yaşamıyorum ancak resim upload istediğim zaman ne resmi yüklüyebilirim nede dbye yazabiliyorum ( input ile dosya ismini yazıyorum ama yüklenmiyor )
konuya yardımcı olucak ücretli ücretsiz arkadaslardan yardım bekliyorum
kodlar aşagıcaki gibi
ana form
Fatura Görseli:
işlem yapılan sayfa
if(($_POST[adet]=='0') or ($_POST[adet]=='')){
$tarih2=date("d.m.Y");
$saat2=date("H:i");
$tarihsaat=$tarih2." / ".$saat2;
if(empty($_POST[urun_id])){ ?>
Yapmakta olduğunuz sipariş kaydı bulunamadı. Lütfen tekrar deneyiniz.
}
elseif(empty($_SESSION['random'])){ ?>
Bu işlemi 1 kez yaptınız. Yeni ürünler için tekrar talepte bulunun.
}
else {
unset($_SESSION['random']);
echo "İşlem Sonlandırma Bilgileri Aşağıdadır.";
?>
if($_POST[urunturu]!='1'){
if(empty($_POST[imeiNo])){
echo "Imei Numarasını ve/veya daha çok alanı boş bıraktınız. Lütfen buraya tıklayınız ve tekrar deneyiniz.";
}
else {
$uye2bakiyesi=$uyeveri[uye_bakiye]+$uyeveri[uye_limit];
$uyebakiyesi=para($uye2bakiyesi);
if($uyebakiyesi>=$_POST[toplamtutar]) {
$urunstok=mysql_query("select * from urunler where urun_id='$_POST[urun_id]'");
$urunstokveri = mysql_fetch_array($urunstok);
if($urunstokveri[stok]>=$_POST[miktar]){
$yenibakiye=$uyeveri[uye_bakiye] - $_POST[toplamtutar];
$yenistok=$urunstokveri[stok]-$_POST[miktar];
$sonuc2=mysql_query("UPDATE uyelikler set uye_bakiye='$yenibakiye' where uye_id='$_SESSION[uye_id]'");
$sonuc3=mysql_query("UPDATE urunler set stok='$yenistok' where urun_id='$_POST[urun_id]'");
$siparisolustur=mysql_query("INSERT INTO siparisler (urun_id,urun_adi,uye_id,uye_adi,miktar,toplamtutar,birimfiyati,karakteradi,imeiNo,telmarkalar,modeller,FatNo,Fatpic,aciklama,urunturu,serial,durum,tarih,password) ".
"VALUES('$_POST[urun_id]','$_POST[urun_adi]','$_SESSION[uye_id]','$uyeveri[uye_adi]','$_POST[miktar]','$_POST[toplamtutar]','$_POST[birimfiyati]','$_POST[karakter_adi]','$_POST[imeiNo]','$_POST[telmarkalar]','$_POST[modeller]','$_POST[FatNo]','$_POST[Fatpic]','$_POST[aciklama]','$_POST[urunturu]','','0','$tarihsaat','$_POST[sifres]')");
$tarih=date("d.m.Y");
$saat=date("H:i");
$ipadres=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$logolustur=mysql_query("INSERT INTO loglar (uye_id,uye_adi,tutar,yapilanislem,admin,tarih,saat,ipadres) ".
"VALUES('$_SESSION[uye_id]','$uyeveri[uye_adi]','$_POST[toplamtutar]','$_POST[urun_adi]','0','$tarih','$saat','$ipadres')");
iki sayfayı birleştirip ayrı ayrı benzersiz değişken kontrolü yaparak çözerseniz. Mesela resim gönderen forma hidden input atıp name gizli value değerine resimYukle yapın, işlem sayfasına gelip if($_POST['gizli'] == "resimYuke"){ ...... }
iki sayfayı birleştirip ayrı ayrı benzersiz değişken kontrolü yaparak çözerseniz. Mesela resim gönderen forma hidden input atıp name gizli value değerine resimYukle yapın, işlem sayfasına gelip if($_POST['gizli'] == "resimYuke"){ ...... }
Güvenlik önlemleri size kalmış en basiti sadece üye giriş yapılmış ise sayfayı çalıştırırsınız o kadar, zaten php'de oto güvenlik yok sizin kendi yapacağınız işe kalmış açık ortada post eder kontrol yapmassan herşey güvensiz
dostum bu dosya adını database'e /dosyalar/isim.jpeg olarak mı yazdırmak istiyorsun yoksa sadece isim.jpeg olarak mı.
Bir de $yeni_ad="/dosyalar/".$uret[rand(0,4)].$sayi_tut . "." .$uzanti;
$uzanti sadece jpeg'i alıyor sanırım. yanılmıyorsam. o yüzden noktayı koymalısın. ayrıca jpeg olarak almışsın formatı belki de jpg olarak da kontrol etmen gerekiyor. sadece jpeg degil.
ek olarak
$_FILES["file"]["type"]=="image/jpeg"
buradaki file formdaki post edilen name olmalı. Sizde FatPic sanırım. Kodun ana sıkıntısı dosyayı hıc alamıyor. ısmını yazdırıp deneyebılırsınız. Ucretlı yardımdan iş çıkmazsa size kendim için olan kodu iletirim.