Turgay Can adlı üyeden alıntı

getTask() sana bir result set dönüyorsa, if ile kontrol ettirdikten sonra while loop içinde dönüp bir liste içine doldurmalısınız ki liste halinde veriyi alabilesiniz.

config dosyası fikri nasıl bir fikir çözemedim ama dışarıdan config dosyasını eğer ben çekebiliyorsam, herkes çekebilir.

API yazmak en temizidir, database'e direkt erişmek olayının programatik/güvenlik ve katmansal mimarilerde oldukça kötü bir pratiktir. Uzak durmanızda fayda var.


Basit API dizaynı yazıp, göndereceğiniz isteklerin header'ına şifrelenmiş bir secretKey ve Password ile göndermek yeterli olacaktır ;)

API erişsin db'ye hatta araya bir cache server çakın gitsin her seferinde db'ye gitmekte db'yi down ettirip, kaynak tüketiminizi tavan yaptırır.

Cache içine isteklerdeki veriyi atın, daha sonraki aynı isteklerde db yerine cache'ten dönün değeri, cache olmasın diyorsanızda en güzel alternatif document base database lerdir, mongodb, couchdb gibi.

API yazmak öyle atla deve değildir. Basit bir uygulama heleki REST ise tadından yenmez. Normal websitesindeki bir sayfaya istek yapar gibi, url'e istek yapacaksınız, size veriyi işleyip geri dönecek.

Güzel ve basit bir API dizaynı örnekte mevcut. Her sınıfı API abstract sınıfından türetmiş böylelikle güvenlik olaylarını her istek içinde soyut sınıfta halletmiş, istek tipini orada halletmiş. Küçük uygulamalar için güzel bir soyutlaştırma yapılmış ;)

http://coreymaynard.com/blog/creating-a-restful-api-with-php/



İlginiz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Web olayına php vb çok bulaşmamıştım ancak şimdi derinlemesine girmem gerkeiyor attığınız linki kaynak olarak kullanacagım çok teşekkür ederim =)