Giriş Yap / Kayıt Ol
thodex

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

3Beğeni
  • 1 Yazan 07ibrahim07
  • 2 Yazan 07ibrahim07

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

PHP Sipariş Alma

  #1  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 09:21
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
Arkadaşlar Merhaba,

Php ile aşağıdaki sistemi yapmak için bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

2 tane dosyamız olacak;

İndex.php
Sipariş.php

İndex.phpden alınan veriler post yöntemiyle Sipariş.php'ye aktarılacak.

Aşağıdaki görseldeki işlemler yapılacak;




Not: Bu bir ödevdir. Bilgisi olan arkadaşlar ve ya Php'yi yeni öğrenmeye başlayanlar için güzel bir proje olacaktır. PHP ile ilgilenmediğim için ben yapamıyorum öğrenecekte zamanım yok. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

EDİTTTT: Projeye forumdaki @v4r1able nickli hocam yardım etti sağolsun ortaya süper bir iş çıktı.
Kodlarınıda paylaşıyorum. (Ücretli yapacak arkadaşlar kusura bakmasın)







index.php

PHP- Kodu:
<html>
<
head>
<
title>Pizza Salonu</title>
<
link rel="stylesheet" href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.5.0/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-9aIt2nRpC12Uk9gS9baDl411NQApFmC26EwAOH8WgZl5MYYxFfc+NcPb1dKGj7Sk" crossorigin="anonymous">
<
link href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css" rel="stylesheet">
<
style type="text/css">
body {
background-image:url("images/pizza.jpg");
background-size:cover;
color:white;
text-align:center;
}

.
baslik {
font-size:30px;
}

.
pizza-form {
border-radius:.2rem;
border1px solid transparent;
border-color:white;
}
</
style>
</
head>
<
body>
<
class="baslik">PİZZA SALONU</p>
<
br>
<
div class="container">
<
div class="row">
<
div class="col-md-5" style="padding-left: 48px;left: 763px;">
<
form action="siparis.php" method="POST" class="pizza-form">
<
br>
<
div class="form-group col-md-12">
<
h3><class="fa fa-shopping-cart"></iSipariş Ver</h3>
</
div>
<
div class="form-group col-md-12">
<
input type="radio" name="pizza_boyu" value="super_boy"Süper Boy 50 TL<br>
<
input type="radio" name="pizza_boyu" value="standart_boy"Standart Boy 30 TL<br>
<
input type="radio" name="pizza_boyu" value="diyetteyim_boy"Diyetteyim Boy 15 TL<br>
</
div>
<
div class="form-group col-md-12">
<
input type="number" class="form-control" name="pizza_sayisi" placeholder="Pizza sayısı giriniz"Adet istiyorum<br>
</
div>
<
div class="form-group col-md-12">
<
input type="checkbox" name="ogrenciyim" value="1"Öğrenciyim (%5 İNDİRİM!)<br>
</
div>
<
u>Salon sahibinin uğurlu sayısını biliyorum! </u>
<
br><br>
<
div class="form-group col-md-12">
<
input type="number" name="ugurlu_sayi" size="33" class="form-control" placeholder="Uğurlu sayıyı yazın veya tahminde bulunun!">
</
div>
<
br>
<
button type="submit" class="btn btn-info" name="gonder"><class="fa fa-check"></iSiparişi Tamamla</button><br><br>
</
form>
</
div></div></div>
</
body>
</
html
siparis.php

PHP- Kodu:
<html>
<head>
<title>Pizza Salonu</title>
<link rel="stylesheet" href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.5.0/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-9aIt2nRpC12Uk9gS9baDl411NQApFmC26EwAOH8WgZl5MYYxFfc+NcPb1dKGj7Sk" crossorigin="anonymous">
<link href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css" rel="stylesheet">
<style type="text/css">
body {
background-image:url("images/pizza.jpg");
background-size:cover;
color:white;
text-align:center;
}

.baslik {
font-size:30px;
}

.pizza-form {
border-radius:.2rem;
border: 1px solid transparent;
border-color:white;
}
</style>
</head>
<body>
<p class="baslik">PİZZA SALONU</p>
<br>
<div class="container">
<div class="row">
<div class="col-md-5" style="padding-left: 48px;left: 763px;">
<form action="siparis.php" method="POST" class="pizza-form">
<br>
<div class="form-group col-md-12">
<h3><i class="fa fa-shopping-cart"></i> Sipariş Durumu</h3>
</div>
<div class="form-group col-md-12">
<?php
error_reporting
(0);
if(isset(
$_POST["gonder"])) {

$ugurlu_sayi "4";


if(empty(
trim($_POST["pizza_boyu"] and $_POST["pizza_sayisi"] and $_POST["ugurlu_sayi"]))) {
echo 
'Sipariş verirken gerekli alanları doldurmanız gerekmektedir.<br><br>
<a href="index.php" class="btn btn-secondary"><i class="fa fa-plus"></i> Tekrar sipariş ver</a>'
;
} else {

$pizza_sayisi $_POST["pizza_sayisi"];

if(
$pizza_sayisi<1) {
echo 
'Pizza sayısı en az 1 olmalıdır.<br><br>
<a href="index.php" class="btn btn-secondary"><i class="fa fa-plus"></i> Tekrar sipariş ver</a>'
;
} else {

$pizza_boyu $_POST["pizza_boyu"];

if(
$pizza_boyu=="super_boy") {
$ucret "50";
$pizza_adi "Süper Boy";
}

if(
$pizza_boyu=="standart_boy") {
$ucret "30";
$pizza_adi "Standart Boy";
}

if(
$pizza_boyu=="diyetteyim_boy") {
$ucret "15";
$pizza_adi "Diyetteyim Boy";
}

if(
$_POST["ogrenciyim"]=="1") {
$yuzde = ($ucret*5)/100;
$ucret $ucret-$yuzde;
}

$ucret $ucret*$pizza_sayisi;

$yuvarla round($ucret);

echo 
"<br>".$pizza_sayisi." adet ".$pizza_adi." pizza siparişiniz alınmıştır toplam ücret : ".$yuvarla." TL";

$bol $_POST["ugurlu_sayi"]/$ugurlu_sayi;

if(
strstr($bol".")) {
$kalan "1";
} else {
$kalan "0";
}

if(
$kalan=="0") {
echo 
'<br>Tebrikler uğurlu sayıyı bildiniz! Ek olarak 1 adet diyetteyim boy pizza kazandınız.';
}

echo 
'<br><br><a href="index.php" class="btn btn-secondary"><i class="fa fa-plus"></i> Tekrar sipariş ver</a>';

}
}
}
?>
</div>
<br><br>
</form>
</div></div></div>
</body>
</html>
Konu 07ibrahim07 tarafından (20 Eylül 2020, 14:48 ) değiştirilmiştir.

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 15:11
AhmetKarabulut Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 11 Eylül 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ah... Ka...
Mesajlar: 1.239
Beğeniler: 339 / 144
Ticaret: 29, 100%
Ücret dahilinde 1 iş gününde teslim edebilirim.
  #3  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 15:13
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
Teklifiniz için teşekkür ederim konuya cevap düşmeyince ben kendim %80lik bir oranda projeyi tamamladım. Şuan hesaplama işlemleri kaldı sadece. Yardım etmek isteyen arkadaşlar konuya dahil olursa memnun olurum.

Projeyi bitirdiğimde bütün kodları burada paylaşacağım ve bir sonraki kullanıcılara faydası olacak.
  #4  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 15:58
Avatar Seçilmemiş
Obir.Ninja Coder
 
Üyelik Tarihi: 04 Nisan 2020
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Kodlama
Ad, Soyad: Ha... Tu...
Mesajlar: 138
Beğeniler: 49 / 41
Ticaret: 1, 100%
Yaptığın sayfanın HTML kodlarını alabilirmiyim?
  #5  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 15:59
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
Merhaba v4r1able ben aşağıdaki gibi yaptım ;

Siparişi tamamla butonuna bastığında veriler Post methodu ile başka bir php sayfasında yazdıracak. (Fakat şuan bunu yapmakta zorlanıyorum Php'ye yabancıyım araştırarak yapıyorum buda benim için zaman kaybı oluyor.) Keşke yardımcı olacak bilgili bir arkadaş el atsa

Konu 07ibrahim07 tarafından (18 Eylül 2020, 16:32 ) değiştirilmiştir.
  #6  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 17:32
Avatar Seçilmemiş
Obir.Ninja Coder
 
Üyelik Tarihi: 04 Nisan 2020
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Kodlama
Ad, Soyad: Ha... Tu...
Mesajlar: 138
Beğeniler: 49 / 41
Ticaret: 1, 100%
index.php dosyası :
HTML Kodu:
<p>PİZZA SALONU</p>
<br>
<form action="siparis.php" method="POST">
<input type="radio" name="pizza_boyu" value="super_boy"> Süper Boy 50 TL<br>
<input type="radio" name="pizza_boyu" value="standart_boy"> Standart Boy 30 TL<br>
<input type="radio" name="pizza_boyu" value="diyetteyim_boy"> Diyetteyim Boy 15 TL<br>
<br>
<input type="number" name="pizza_sayisi" placeholder="Pizza sayısı giriniz"> Adet istiyorum<br>
<br>
<input type="checkbox" name="ogrenciyim" value="1"> Öğrenciyim (%5 İNDİRİM!)<br>
<br>
<u>Salon sahibinin uğurlu sayısını biliyorum! (salon sahibinin uğurlu sayısı 4e tam bölünebilen herhangi bir sayıdır. 4e tam bölünüyorsa 1 adet diyetteyim boy gönderilecektir.</u>
<br><br>
<input type="text" name="ugurlu_sayi" size="33" placeholder="Uğurlu sayıyı yazın veya tahminde bulunun!">
<br><br>
<button type="submit" name="gonder">Çok acıktım acele</button>
</form>
siparis.php dosyası :
PHP- Kodu:
<?php
error_reporting
(0);
if(isset(
$_POST["gonder"])) {

$ugurlu_sayi "20";

if(empty(
trim($_POST["pizza_boyu"] and $_POST["pizza_sayisi"] and $_POST["ugurlu_sayi"]))) {
echo 
'Sipariş verirken gerekli alanları doldurmanız gerekmektedir. <a href="index.php">Tekrar sipariş ver</a>';
exit;
}

$pizza_sayisi $_POST["pizza_sayisi"];

if(
$pizza_sayisi<1) {
echo 
'Pizza sayısı en az 1 olmalıdır.';
exit;
}

$pizza_boyu $_POST["pizza_boyu"];

if(
$pizza_boyu=="super_boy") {
$ucret "50";
$pizza_adi "Süper Boy";
}

if(
$pizza_boyu=="standart_boy") {
$ucret "30";
$pizza_adi "Standart Boy";
}

if(
$pizza_boyu=="diyetteyim_boy") {
$ucret "15";
$pizza_adi "Diyetteyim Boy";
}

if(
$_POST["ogrenciyim"]=="1") {
$yuzde = ($ucret*5)/100;
$ucret $ucret-$yuzde;
}

$ucret $ucret*$pizza_sayisi;

$yuvarla round($ucret);

echo 
$pizza_sayisi." adet ".$pizza_adi." pizza siparişiniz alınmıştır toplam ücret : ".$yuvarla." TL";

if(
$_POST["ugurlu_sayi"]==$ugurlu_sayi) {
echo 
'<br>Tebrikler uğurlu sayıyı bildiniz! Ek olarak 1 adet diyetteyim boy pizza kazandınız.';
}

}
?>
  #7  
Okunmamış 18 Eylül 2020, 17:36
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
v4r1able sen internette tek tanıdığım ninjasın eline koluna sağlık tam istediğim gibi ve hiçbirşeyi atlamamışsın harika olmuş emeğine sağlık
v4r1able bunu beğendi.
  #8  
Okunmamış 19 Eylül 2020, 16:35
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
Arkadaşlar merhaba bu yapmış olduğumuz projeyi aşağıdaki görseldeki gibi nasıl tasarımını yapabilirim ? Yazıları sağ tarafa alıyorum ama karmaşık oluyor. Arka plana resim ekliyorum 4 tane görünüyor.

EDİTT: Yapılmış hali

Konu 07ibrahim07 tarafından (20 Eylül 2020, 14:57 ) değiştirilmiştir.
  #9  
Okunmamış 19 Eylül 2020, 20:48
capscroll Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 02 Ağustos 2019
Yaş / Cinsiyet: 19 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad: Ah... Kü...
Mesajlar: 148
Beğeniler: 50 / 39
Ticaret: 0, 0%
Bootstrap kullanarak yapabilirsiniz.

Örnek bir tasarım bırakıyorum, ister kodları kopyalayın(Önermem) ister bakarak aynılarını yazın(Öneririm) ister referans alarak sıfırdan benzerini ellerinizle yazın(Daha çok öneririm) )
A pen by CapScroLL

Önizleme:


1- Resmin 4 tane görünmesinin nedeni tekrarlanması bunu en basitinden iki şekilde çözebilirsiniz;
background: url('resimyolu.jpg') no-repeat; Buradaki "no-repeat" kodu resmin tekrarlanmasını önleyecektir.
background-repeat: no-repeat; Bu da üstteki koda eklenen "no-repeat" ile aynı işlemi yapar.

2- Transparan bir kare istiyorsanız rgba yani RED GREEN BLUE ALPHA renk modelini kullanabilirsiniz, örneğin;
HTML Kodu:
<div class="transparan-kutu"></div>

<style>
.transparan-kutu{
background-color: rgba(0, 0, 0, 0.4); //000Rgb kodu siyah tonuna karşılık gelir, siyah tonuna 1 üzerinden 0,4 oranında opaklık vererek saydamlaştırdık.
width: 250px;
height: 250px;
}
</style>
Konu capscroll tarafından (19 Eylül 2020, 20:56 ) değiştirilmiştir.
  #10  
Okunmamış 20 Eylül 2020, 14:44
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 27 Ocak 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: IT Manager
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Do...
Mesajlar: 970
Beğeniler: 218 / 0
Ticaret: 21, 96%
capscroll Merhaba,

Yardım severliğin ve katkın için çok teşekkür ederim çok başarılı olmuş. Fakat dün v4r1able hocam sağolsun yardım etti güzel bir iş çıktı.
capscroll ve v4r1able bunu beğendi.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

medyacenter


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 02:08.