include_once "baglanti.php";
if (isset($_FILES['p_photo'])) {
if (!$_FILES['p_photo']['error']) {
$turler = ['image/jpeg', 'image/png','image/gif']; // İizn verilen dosya türleri olsun
$uzanti = strrchr($_FILES['p_photo']['name'],'.'); // Yüklenen resmin uzantısını alıyoruz
$sayi2 = rand(1,489);
$resim_klasoru = 'uploads/'; // Bu kısım profil fotoğraflarını yüklemek istediğiniz klasör konumu olsun. Bu dosyanın bulunduğu dizinden itibaren yazın.
$dosya_adi =rand(1,100000).$uzanti; // Dosyanın adını sessionda tutulan karakter adı yaptık. dosyayı profil resmine çağırırken de klasör yolunda bu şekilde çağırın
$kadi = $_SESSION['id'];
$sor = mysql_query("Select * from karakter where id ='$kadi'");
$row = mysql_fetch_array($sor);
$profilfoto = $row['profilfoto'];
if (in_array($_FILES['p_photo']['type'], $turler)) { // Eğer dosya türü izin verilen dosya türleri arasında varsa
if (move_uploaded_file($_FILES['p_photo']['tmp_name'],$resim_klasoru.$dosya_adi)) {
$id = $_SESSION['id'];
$sor = mysql_query("Select * from karakter where id ='$id'");
while($row = mysql_fetch_array($sor)){
$degistir = $dosya_adi;
$profilfoto = mysql_query("Update karakter set profilfoto='$degistir' where id='$id'");
}
echo 'Yükleme başarıyla tamamlandı Bir Kaç Saniye İçinde Fotoğrafınız Güncellenecek';
header("refresh: 2; url=profiller.php");
// Burada veri tabanına kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu örnek kodlara göre resmin kayıt olduğu konum uploads/resim_Adi.jpg gibi bir şey oldu. kayıt ederken de ona göre kayıt edersiniz.
} else {
echo 'Dosya yüklenirken bir hata oluştu';
}
} else {
echo 'Yalnızca jpeg, jpg, png ve gif uzantılı resimler yükleyebilirsiniz.!';
header("refresh: 2; url=bitcoin2.php");
}
}
}
?>
bu şekilde profil resmi yükletiyorum ama boyut sınırı ekletmek istemiyorum yüklenen resimin kalitesini düşürerek sunucuya yükletmek istiyorum kasmaması için bu kodlar arasında nasıl yaparım bunu