Giriş Yap / Kayıt Ol
thodex

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

4Beğeni
  • 1 Yazan SheefLAMARCK
  • 1 Yazan bakarmsn
  • 1 Yazan Okan_IŞIK
  • 1 Yazan bakarmsn

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

PHP'de Tarihe Göre Listeleme Nasıl Yapılır?

  #1  
Okunmamış 04 Şubat 2019, 12:51
mile1858 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 18 Ocak 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: .
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ra... Al...
Mesajlar: 393
Beğeniler: 51 / 191
Ticaret: 2, 100%
İyi günler, php'de sistem yazıyorum ancak şu tarihe göre listelemeye bir türlü bir şeyler uyduramadım.

01.01.2019 var mesela bir post'un tarihinde ben başka bir post ekleyip tarihini 02.02.2018 yaptığımda 02.02 büyük diye bir alta atıyor önce 2019 sonra 2018 çıkıyor ORDER BY ile kod şu

Şu kod ile result alıp while fetch array'de döndürüyorum: (ORDER BY işe yaramıyor)

PHP- Kodu:

    $sql
="SELECT * FROM test_database ORDER BY tarih";

    
$result=mysqli_query($con,$sql); 
While döngüsüde standart:

PHP- Kodu:

   
while ($row=mysqli_fetch_array($result)) { echo $row['tarih']; } 
Ben bu döngüyü düzenli bir şekilde nasıl listelerim?

Ve buna ek özellikler nasıl eklerim mesela: 01.01.2018 ila 02.02.2018 tarih arasındaki postları görmek istiyorum.
Konu mile1858 tarafından (04 Şubat 2019, 13:14 ) değiştirilmiştir.
  #2  
Okunmamış 04 Şubat 2019, 13:42
SheefLAMARCK Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 31 Aralık 2015
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Naptın
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Fa... Ke...
Mesajlar: 326
Beğeniler: 31 / 73
Ticaret: 7, 100%
$sql="SELECT * FROM test_database where tarih ORDER BY asc"
veya desc nasil istersen kullan hocam
mile1858 bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 04 Şubat 2019, 15:50
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Memur
Ad, Soyad: Gü... Er...
Mesajlar: 155
Beğeniler: 25 / 146
Ticaret: 0, 0%
ramazan1478

Benim kullandığım hazır bir sistem var isterseniz onu atabilirim 2 tarih arası veriyi seçip listeliyor. Tablo biçiminde

Siz sadece veritabanında kullandığınız sütun isimlerini ve veri tabanı tablo ismini php girmeniz yeterli olacaktır.

Php 5 ve php 7 ile uyumludur.
mile1858 bunu beğendi.
  #4  
Okunmamış 04 Şubat 2019, 17:02
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Ben webmaster değilim
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Öz... Iş...
Mesajlar: 1.297
Beğeniler: 617 / 491
Ticaret: 21, 100%
Merhaba id ye göre listelemeyi denediniz mi, normalde id auto increment ise her veri eklendiğinde otomatik artacağından, misal;
id | tarih
1 | 01.01.2019
2 | 02.01.2019

gibiyse id ye göre sıralamak cözüm olurdu. Tabi eğer bu tarihler zamanla update oluyorsa id ye göre sıralamak çözüm olmayacaktır. Bu durumda time() olarak çekebilirsin.
mile1858 bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 05 Şubat 2019, 16:47
mile1858 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 18 Ocak 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: .
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ra... Al...
Mesajlar: 393
Beğeniler: 51 / 191
Ticaret: 2, 100%
Alıntı:
bakarmsn Adlı Üyeden Alıntı
ramazan1478

Benim kullandığım hazır bir sistem var isterseniz onu atabilirim 2 tarih arası veriyi seçip listeliyor. Tablo biçiminde

Siz sadece veritabanında kullandığınız sütun isimlerini ve veri tabanı tablo ismini php girmeniz yeterli olacaktır.

Php 5 ve php 7 ile uyumludur.
Öğrenmek için isterim örnek kodunu özelden yada buradan paylaşabilirmisin lütfen.
  #6  
Okunmamış 05 Şubat 2019, 16:49
mile1858 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 18 Ocak 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: .
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ra... Al...
Mesajlar: 393
Beğeniler: 51 / 191
Ticaret: 2, 100%
Alıntı:
Okan_IŞIK Adlı Üyeden Alıntı
Merhaba id ye göre listelemeyi denediniz mi, normalde id auto increment ise her veri eklendiğinde otomatik artacağından, misal;
id | tarih
1 | 01.01.2019
2 | 02.01.2019

gibiyse id ye göre sıralamak cözüm olurdu. Tabi eğer bu tarihler zamanla update oluyorsa id ye göre sıralamak çözüm olmayacaktır. Bu durumda time() olarak çekebilirsin.
Bazen sisteme farklı zaman diliminden post ekliyorum ID'ye göre listeleme yada tersten listeleme burada işe yaramıyor onun yerine tarih biçimini şu şekilde kullanıyorum: 2018/02/01 gibi bunu ORDER BY tarih DESC yapıyorum en yakın tarih en üste çıkıyor şimdi iki tarih arasındaki verileri nasıl getireceğim onu araştırıyorum.
  #7  
Okunmamış 05 Şubat 2019, 16:51
mile1858 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 18 Ocak 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: .
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ra... Al...
Mesajlar: 393
Beğeniler: 51 / 191
Ticaret: 2, 100%
Alıntı:
SheefLAMARCK Adlı Üyeden Alıntı
$sql="SELECT * FROM test_database where tarih ORDER BY asc"
veya desc nasil istersen kullan hocam
Evet çözüm bu zamanıda 23.12.2018 gibi değilde 2018/12/23 diye ekletiyorum tıpki wordpress'deki gibi gmt tarih çekiyorum böylece şu fonksiyon mükemmel çalışıyor.

PHP- Kodu:

$select 
"SELECT * FROM posts ORDER BY tarih DESC"// anlamı tarih tablosunu tersten listele böylece en yakın tarih en başa gelmiş oluyor en uzak tarih'de en altta kalıyor 
Şimdi aradığım iki tarih arasındaki veriyi çekmek
  #8  
Okunmamış 05 Şubat 2019, 17:00
webtasarim70 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 01 Aralık 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: ögrenci
Konum: Karaman
Ad, Soyad: Yu... Ek...
Mesajlar: 65
Beğeniler: 15 / 14
Ticaret: 0, 0%
veri tabanında verinin formatını date/date time gibi birsey vardı yapıp denermisin sıralmayı
  #9  
Okunmamış 07 Şubat 2019, 21:07
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Memur
Ad, Soyad: Gü... Er...
Mesajlar: 155
Beğeniler: 25 / 146
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
ramazan1478 Adlı Üyeden Alıntı
Öğrenmek için isterim örnek kodunu özelden yada buradan paylaşabilirmisin lütfen.
PM olarak gönderdim indirip veritabanındaki bilgilere göre ayarlayıp kullanabilirsin.
mile1858 bunu beğendi.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

igresellers


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 23:09.