-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Daha önce başkası tarafından hazırlanmış bir program localden olmasına rağmen çok ağır çalışıyor veri tabanına baktığımda genel olarak çoğu veriye varchar(300) atanmış acaba bunun bir etkisi olabilirmi ayrıca optimize et dediğimizde bir farklılık olurmu sadece ek yükü alıyo diye biliyorum ek yük kısımlarındada 0 kb yazıyor yardımcı olursanız sevinirim.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Normalde limit 255 olmalı. 255 8 bitlik bir dizenin maksimum uzunluğudur. UTF-8 karakter seti kullanıyorsan bir karakter 3byte yer kaplar. Mesela orada merhaba yazıyor diyelim. Bu bir satır, ayraç, kelime ne dersen de. Toplam olarak 1 byte kaplar buna artı olarak 7 karakter uzunluğunda olduğundan 7 byte de oradan kaplar. Olur sana 8 byte veri. Yani maksimum desteklenen karakter uzunluğu + 1 olmak üzere veri kaplar.
Ama şöyle birşey de var bu 255 standartı baya eski bildiğim kadarıyla. Şimdi 300 kullanılıyor da olabilir. Optimize edince sadece parantez ve tırnak içindeki gereksiz boşlukları siliyor.
Local olduğu için de 255 yapıp bir dene.
Bu sorguyu çalıştır:
ALTER TABLE MODIFY VARCHAR(255);
Belki local 255e göre ayarlıdır ve 255den sonraki veriyi depolamıyordur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Saol hocam teşekkür ederim yanıtın için bi denicem ben dedim acaba sort ederken ağırlaştırıyomu acaba genelde forumlarda bu tarz seylerde varchar degerini düsür filan diyorlarda bizim veri tabanında 20 30 tane böle kayıt var acaba ondanmı dediğm bi deneyim ozaman