YORÇI arkadaşım
1.si burada ki insanları küçümsemen yanlış.
2.si arkadaşların anlatmak istediklerini anlamadan yorum yapman yanlış.
söylediklerine gelince, evet yazılımcı olmak için öncelikle algoritma bilmek gerekli. bunu da arkadaşların dediği gibi internet veya başka bir kaynak üzerinden ARAŞTIRARAK, bunun üzerine en azından örnek niteliğinde bir kaç internet sitesi yapıp bunların algoritma ve neyi nerede nasıl kullanması gerektiğini görerek yanı bu konuya yapılan bir yorumda söylenen gibi, deneyerek, yanılarak, bir satır kodu çözmeye çalışırken kafayı yiyerek edinirsin.
benim sana tavsiyeme gelecek olursak, php'yi temel derecede bildiğini idda ediyosan eğer gerisi senin mantık yürütmene kalan birşey. bir söz vardır bir program programcı kadar zeki olabilir diye.
bu işi yaklaşık 7-8 senedir yapıyorum, benimde kaynak bulmakta sıkıntı çektiğim yerler oluyor. yada bir yazılımı yaptıktan sonra internette daha basit şekilde yapılmış halini görebiliyorum. yani mesele kaynak değil, düşünmek takıldığın yerde çıkar yolu bulmak bununla birlikte yorçi arkadaşımın dediği başkalarının kodlarını çözmeye uğraşırsan ilerleyemezsin cümlesine hitafen benim sana tavsiyem 'Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.'
ve ek olarak bu alanda iş ancak iş yaparak öğrenilir. sorun olmadan çözümü bulamazsın, öğrenmek istiyorsan projene başla yaparken öğren. algoritmayı da yazılımı da.
yorumlara cevap atılmayacaktır.
iyi çalışmalar, iyi forumlar.