Merhaba;
plesk Panel api Kullanarak Bir Hosting Kontrol Paneli Hazırlamaya Çalışıyorum.
Fakat plesk in kendi sitesinde verdiği api bilgileri ile bazı denemeler yaptım ama sonuç net değil.
yani en azından ingilizce bilmediğim için yazıları çevirdim anlayabildiğim kadar ve kodları yorumlayarak bişiler yaptım fakat işlemler net olarak oluşmuyor.
domain oluşturuyor fakat hosting oluşturmuyor?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yapabilirlermi?
kaynak döküman :
http://download1.parallels.com/Plesk...plesk-api-rpc/
Diye Konu Açmıştım Sonra 1/2 Saatlik İnceleme ve Çalışmanın Ardından Ağaşıda Sizinle Paylaştığım Panel Oluştur.
Paneli İncelemeniz İçin Konu Altındaki Talebe ve Yorumlara Göre myplesk.org Alan Adım üzerinden Bir Demo Panel Açmayı Hedefliyorum.
################################################## ################################################## ###
Bu Konuyu Plesk Panel api si Hakkında Bilgi Almak bulmak İçin Açmıştım Fakat Şimdi Konu Sanki Bana Özel Oldu Gibi Gün Gün Yaptığım Aşamaları Sizlerle Ekran Görüntülerini Paylaşıyorum ve Bir Süre Sonra demo Panel Olarak İncelemeniz İçin Hizmetinize Açacağım.
Ekran Görüntülerimizi İşlem Sırasına Göre 1. Mesajda Topluyorum.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kendi Panelimiz İle Plesk Panel Uzak Bağlantı Ayarlarını Yapacağımız Panel Görüntüsü.
Yukardaki Panelimizde Yaptığımız Ayarlarımız Başarılı İse Bağlantı Kontrolü Yaptığımızda Bu Ekran Görüntüsü Karşımıza Gelecektir.
<<<<<<<
NOT: Bağlantı Ayarları Paneline Ekleme Yaptım Eklemede Şöyle Ekran Görüntüsünde Görüldüğü Gibi Plesk Admin Bilgilerini Bağlatı Kontrol Paneline Çektim.
>>>>>>>
Bağlantı Ayarlarımızda Bir Sorun Var ise Bu Ekran Görüntüsü Karşımıza gelecektir. Böyle Bir Görüntü ile Karşılaşıyor isek Bağlantı Ayarlarımızda Sorun var demektir. Kontrol Etmemiz Gerekecek.
Plesk Panel İle Bizim Panelimizin Bağlantısı Başarılı ise Bu Ekran Görüntüsü Karşımıza Gelir ve Burada İşlemler Sırası İle Önce Kullanıcı Oluşturmak.
Yukardaki Ekranda Görüldüğü Gibi Kullanıcı Ekle Dedik ve Kullanıcımızı Ekledik hemen Yanında Bulunan Kullanıcı Listesi ikonu na Tıkladığımızda Kullanıcı Listemiz Çıkacaktır. Bu Panelde İster Kullanıcıyı Düzenleyebilir İster Kullanıcı Altındaki Hostingleri Yonetebilirsiniz.
Sıradaki Ekran Görüntümüz ise Kullanıcı Ekleme Paneli Ekran Görüntüsü.
Bu Ekran Görüntümüzde İse Kullanıcı Ekledik ve Yukarda Yeşil Alanda Kullanıcı Eklememizin Başarılı Olduğunu Söylüyor.
Bu Ekran Görüntüsünde ise Açtığımız Kullanıcı İsimlerinin Listesini Görmekteyiz.
Bu Ekran Görüntümüzde İse Kullanıcı Bilgilerimizi Güncelleyebiliyoruz.
Bu Ekran Görüntüsü Script ile Çalışma Aşamasını Plesk Panel yasal demosuna bağlanarak yaptığımızı ve kullanıcıların açıldığını gördüğümüz Ekran Görüntüsü.
Bu Ekran Görüntüsünde ise Karşımızda İşlemler Panelinin Değişklik Yapılmış Halini Görüyoruz.
Bu Ekranda İse Açmış Olduğumuz Plesk Kullanıcısı İçin Bir Hostin Planı Hazırlıyoruz Bu Hosting Planları Daha Sonra Çok İşimize Yarayacak Sebebi Hazır Şablon Hazırlıyoruz. Host Açarken Buradan Hazırladığımız Şablonlardan Birini Seçiyoruz Böylece Her Bir Detayı tek tek Açmak İçin Uğraşmıyoruz.
Bu Ekran Görüntüsünde İse Oluşturduğumuz Şablonların Listesini Görüyoruz. ve Buradan İster Silyoruz İster Açtığımız Şablonların Güncellemelerini Yapabiliyoruz.
NOT: Bu Ekran Görüntüsünde Ufak Bir Hata var Sorun Değil Oda Panel Adını Değiştirmeyi Unutmuşum
Bu Ekran Görüntüsünde ise Host Şablonumuzun Bilgilerini Düzenleyebiliyoruz.
Örnek Disk Kotasını Arttırıyoruz veya düşürüyoruz bunu diyer işlemler içinde yapabiliyoruz. ayrıca dilersek bu şablonu farklı bir kullanıcıyada atayabiliyoruz.
Devam Edecek.....
Demiştik ve Bu Bayram Tatilinde İnş. Fırsat Bulabilirsem Not Aldığım Bir Kaç İlave Daha Eklemeyi Düşünüyorum.
Bu Makalemi ilk Olarak *** da Paylaşmıştım fakat Bir Hosting Firmasının Bir yerlerini Yalayan Bir Moderatör Oradan beni Banladığı İçin Şimdi Buraya Taşıyorum.
######################################################################
Ek Olarak: Merhaba Arkadaşlar Konuya Yeni Panel Görüntüleri Eklenmiştir.