lostyazilim

Script Lisanslama ve İoncube Şifreleme Nasıl Yapılır

23 Mesajlar 7.095 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TolgaDogaan TolgaDogaan Freelance Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 23 / 264
  • Ticaret 14, (%100)
Oğulcan Komik olan nedir? hortlatmanızdaki amaç nedir? sizi niye ilgilendiriyor?

wmaraci
reklam

ibrahimylmz ibrahimylmz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 24 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
İki tarafta haklı teki wareze karşı haklı tekide yardım istiyor haklı ama ben elestirmeyecegim bende torrent film koleksiyoncusuyum laf söylemem ayıp olur 😂😂

Anilcanc Anilcanc Yazılım Geliştiricisi Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 0 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Konu bilgi paylaşım amacından çıkmış. Ben ufak bir bilgi niteliğinde yorumu yapıp kilitlemeyi uygun görüyorum. Aksi bir isteğiniz olursa benle iletişime geçin.

PHP bir Script dili olduğu için kod her ne kadar şifrelense dahai kırılma yöntemi ürün çıtkısı sağlayan dillere göre daha basittir. Fakat buna rağmen kimi yerlerde buna ihtiyacınız olabilir. PHP kodlarını şifrelemek için şuan en popüler program ioncube'dir. Bu program kendi sitesinde bir deneme sürümü edinilebilir durumdadır. Girip buradan görebilirsin. Fakat şunu unutmayın bu program ile şifrelenmiş bir kodun herhangi bir websitesinde çalışabilmesi için PHP'ye bir extension kurulu olması gerekmektedir. Bu ionCube sitesinde "Loader" olarak geçmektedir (Bknz: http://www.ioncube.com/loaders.php).

Fakat yıllardır bu işlerin içinde olduğum için size bir lisans ortaya çıkarmak istediğiniz taktirde önermem mümkün değil bu yöntemi. Size önerebileceğim bir başka yöntem uygulama veya yazılımın can alıcı bir fonksiyon veya özelliğini kendi websiteniz deki bir API üzerinden çalışmasını sağlamak olacaktır. Örneğin bir üyelik sistemine sahip olan sisteminiz şifreleri bir kripto ile saklıyor varsayalım. Bu kriptolama işlemini siz kendi sunucunuza bir API ile şifrelemek ve çözmek için iki ayrı sayfa şeklinde yapar ve yazılımın bu işlemi sizin apiniz üzerinden dönen sonuç ile gerçekleşmesini sağlar ve bu şifreleme yöntemine de benzersiz bir şifreleme yapısı kurabilirseniz, yazılım veya ürün lisanslı kullanıcıların dışında başkasının eline geçse bile siz websiteniz de çalışan API sistemini site kısıtlaması gibi basit bir yöntemle engelleyip bir koruma sağlamış olabilirsiniz.

Biraz bakış açınız değişir umarım, iyi şanslar!

Moderasyon dışı istekler için özel mesajlara yanıt vermiyorum.
wmaraci
Konuyu toplam 6 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 6 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al