netbozum
tr.link

Şifre Sıfırlama Sayfası Yapımı

3 Mesajlar 843 Okunma
acebozum
tr.link

yspaksoy yspaksoy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek WM
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad Y** P**
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, Forumda biraz gezindim ama bulamadım. Şimdi anlatacağım sistemde umarım bana yardımcı olursunuz. Sistem aynen şu şekilde ilerliyor. Kullanıcı şifresini unuttuğunda sifremiunuttum.php sayfasına geliyor. Kullanıcı adını yazınca SMTP ile E-Postaya şifre sıfırlama linki gidecek. Bu sırada Veri tabanında (vtbaglan.php include edilmiş halde) onay kısmı 2 olacak ve şifresini değiştirdikten sonra onay kısmı 0 olacak. veri tabanında aynı zamanda kullanim adında bölüme de sifredegistirme.php 'deki yani E-postaya giden linkin md5 ile şifrelenmiş hali olacak. adam şifreyi yazdıktan sonra da sifre bölümü değişecek. Bunu yapmamda yardımcı olan arkadaşlara küçük bir hediyem olacak. Şimdiden teşekkürler.

googleasistan
reklam

vidotv vidotv www.webnopark.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Anladığım kadarıyla e-posta ile şifre sıfırlama yapmak istiyorsunuz.

bunun için yöntemi şu şekilde yapmanız lazım. Öncelikle şifremi unuttum sayfasına girdiğinde kullanıcı adını yazdığında veritabanın da kontrol edin böyle bir kullanıcı var mı?

Var ise;

kullanıcının mail adresine kullanıcının idsini ve kullanıcı adını (istenen farklı bilgileride ekleyebilirsiniz) md5 ile şifreleyip o kullanıcının yanına bir sütuna md5 halini kayıt edin ardından kullanıcıya mail atın.

http://www.siten.com/sifredegistir/s465faf2657ew6e54ef9 gibi. link yapısını sitene göre düzenlersin.

kullanıcı bu linke tıkladığında gelen md5 kodu veritabanın da kontrol edin. eşleşme var ise o şifre inputlarını gösterin. kullanıcı şifrelerini yolladığında o kullanıcının şifresini değiştirin ve md5 konudu isterseniz sütundan sildirin ki yanlışlıkla link başkasının eline geçerse kullanıcının şifresini değiştiremesin. Hatta şifre gireceği alanda kullanıcının mail adresini tamamlamasını veya farklı bir bilgiyi yazmasını isteyebilirsiniz. Bilmeyen birisi şifreyi yenileyemez. (küçük bi güvenlik önlemi) (:

Bu şekilde şifre yenileme işlemini tamamlamış olursunuz.

Teşekkürler.

www.vidotv.com

yspaksoy yspaksoy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek WM
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad Y** P**
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
hocam detaylı olarak yazabilir misiniz. Kodları da eklerseniz çok sevinirim. bu konularda yeniyim de.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al