-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Website Coder,Designer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar Smarty Template Engine Nasıl Kullanıcağım yardım edermisiniz şu ki whmcs ile uğraşıyorum ve bu kodlama motoru ile kodlamışlar o kodları silince site gidiyor diye bende nasıl yapılıyor nasıl o program ile değiştirerim diye incelemeye başladım ve indirdim fakat kurulum videosu tam yok verdi index.php ve dosyalar var ki onları ne yapcağız arkadaşlar siteye kurmayı denedim olmadı nasıl kullanıcağım öğretim videosu yada öğretecek arkadaş varmıdır bu program bana şu ki lazm whmcs tema var bunun kodlarları ile yazılmış silince sayfayı okumuyor bu bilen arkadaşlar var ama html temayı dönüştürüp bi kaç kod yazıp 50 60 hatta 100 tl bile satıyolar ondan lazım lütfen yardımcı olalım :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** Ş**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Aslında çok basit. Bütün değişkenlerinizi Smarty'e tanımlıyorsunuz, sonra html içerisinde Smarty kodlarıyla ekrana basıyorsunuz.
Küçük bir Smarty örneği verelim. Öncelikle elinizde PHP için bir MVC şablonu yoksa 1 saatte nasıl MVC yapılır görüp, daha sonra Smarty'i indirin.
Örnek açısından ben şimdi sadece smarty kısmını yazacağım. Controller klasörü içerisinde kullandığımız dosyada smarty'i include ettikten sonra kullanacağımız fonksiyona şunu yazarız:
$smarty->assign("selamlasma", "Merhaba Dunya" );
$smarty->display('anasayfa.tpl');View klasörü içerisinde ekrana basılacak olan anasayfa.tpl vardır, onun içine şunu yazarız:
{$selamlasma}
Böylece ekrana "Merhaba Dunya" yazısı basılır. Bir gün geldi selamlaşma şeklini değiştirmek istediniz, artık ekrana Merhaba Dünya değil de başka bir şey yazdırmak istiyorsunuz, o halde programcı sadece controller'ı değiştirir. Başka bir gün geldi tasarımcı bu merhaba dünya yazısının rengini sevmedi ve değiştirmek istedi, o halde sadece view kısmını değiştirir. Tasarımcının kodları bilmesine gerek yoktur.
Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.