-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
SQL açığının nelere mal olabileceğini gösteren başarılı bir video. Tebrik ediyorum sizi.
Videoda sadece DB bilgilerini listelemeyi göstermişsiniz, bunun haricinde DB'yi boşaltan SQL komutlar da yazılabilir. Bir de işin o boyutu var. :)
Bir de arkadaşlara şunu hatırlatayım izninizle. PHP'nin yeni sürümlerinde mysql_ fonksiyonları çalışmıyor. Yani mysql_real_escape_string fonksiyonunu yeni php sürümlerinde kullanamazsınız. Bunun yerine PDO veya MySQLi fonksiyonları kullanılmalı.
Sitenizdeki diğer videolar da çok başarılı. Emeğiniz için çok çok teşekkürler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Engineer
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam emeğinize sağlık ama sanırım bu yöntemle, bilgileri öğrenmek imkansıza yakın. Üyelerin hangi tabloda listelendiğini bilmeden, daha önce bu siteyle hiçbir bağlantı kurmadan (yönetim kadrosunda,phpmyadmin'e daha önce girmeden)bu yöntemi uygulamak imkansıza yakın.
XnCN
Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merak ettiğim bir konuydu hocam genelde c# projeleri yapıyorum fakat bazen php yede ihtiyacım oluyordu bunları bir kenarda tutim:))
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programlama Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam , phpye yeni başladım , session olaylarıdır postdur getdir md5dir yeni yeni öğrendim , bi iş aldım teknik servis için , birisi girecek formu dolduracak falan sonra bu yönetim paneline gidecek , ama benim için önemli olan yönetim paneline giden yolu veri tabanını falan girememesiydi . Bunu sayenizde öğrendim çok teşekkür ederim :)
Bence PROGRAMLAMACILAR ölmemelidir!
http://buradaogreniyoruz.blogspot.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
coder
-
-
Ad Soyad
R** S**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Benim şu şekilde kendi yazdığım, sitede ki bütün GET veri akışını süzen ufak bi kod var. Ne kadar güvenlik sağlar bilmiyorum. Yoruma açık.
foreach($_GET as $check => $value):
$_GET[$check] = htmlspecialchars(strip_tags(mysql_escape_string($value)));
endforeach;
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
coder
-
-
Ad Soyad
R** S**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Mysql 5.5.37 sürümünü kullanıyorum, charsetlerde utf8 durumunda. Ayrıca videonuzda da göründüğü gibi ekrana basılan hata kodlarından çıkarımlar yapılmasını engellemek içinde "ini_set('display_errors',0);" kodunu kullanma kısmi olsa bir önlem. Bu durumlardan başı dertte olan arkadaşlara öneririm.