Nasıl türkçe olarak yansıtabilirim.
not: sql'e timestamp ile ekleme yapıyor.
şöyle açıklayım bu tarih formatını ben smarty alt yapısına sahip bir scripte şu şekilde kullanıyorum.
{$video.tarih} ya da {$video.yorum[nr].tarih2} şeklinde fakat ekrana hep 12 December 2012 Wednesday olarak basıyor.
sql de 1355339492 şeklinde kayıtlı tarih kolonunda.
ben sadece bunu türkçe bastırmak istiyorum
function video($adi_s,$benzer=8,$width,$height) {
global $tp;
$tarih2 = array("January" => "Ocak",
"February" => "Şubat",
"March" => "Mart",
"April" => "Nisan",
"May" => "Mayıs",
"June" => "Haziran",
"July" => "Temmuz",
"August" => "Ağustos",
"September" => "Eylül",
"October" => "Ekim",
"November" => "Kasım",
"December" => "Aralık",
"Sunday" => "Pazar",
"Monday" => "Pazartesi",
"Tuesday" => "Salı",
"Wednesday" => "Çarşamba",
"Thursday" => "Perşembe",
"Friday" => "Cuma",
"Saturday" => "Cumartesi"
);
$tarih = date("d F Y l");
$tarih2 = strtr($tarih, $tarih2);
mysql_query("Update ".$tp."videolar set hit=hit+1 where adi_s='$adi_s'");
$rs = mysql_fetch_array(mysql_query("Select id,kid,adi,adi_s,aciklama,resim,hit,vote,voteint,etiketler,sure,tarih from ".$tp."videolar where aktif=1 and adi_s='$adi_s'"));
if(!$rs) {header("Location: /");}
$q = mysql_query("Select yazan,email,yorum,tarih from ".$tp."yorum where vid ='".$rs['id']."' and durum=1 order by tarih desc");
$iy=1;while($y = mysql_fetch_array($q)) {
$yorum[] = array('yazan'=>$y['yazan'],'email'=>$y['email'],'yorum'=>$y['yorum'],'tarih'=>date("d F Y l",$b['tarih2']),'i'=>$iy);
$iy++;}
$q = mysql_query("Select id,part,adres from ".$tp."partlar where vid ='".$rs['id']."' order by part");
$ip=1;while($p = mysql_fetch_array($q)) {
$part[] = array('id'=>$p['id'],'part'=>$p['part'],'embed'=>embed($p['adres'],$width,$height),'i'=>$ip);
$ip++;}
$q = mysql_query("Select adi,adi_s,aciklama,resim,hit,vote,voteint,etiketler,sure,tarih from ".$tp."videolar where aktif=1 and kid='".$rs['kid']."' order by tarih desc limit $benzer");
$ib=1;while($b=mysql_fetch_array($q)) {
$benzerler[] = array('adi'=>$b['adi'],'adi_s'=>$b['adi_s'],'aciklama'=>$b['aciklama'],'resim'=>adres($b['resim']),'hit'=>$b['hit'],'puan'=>ortalama($b['voteint'],$b['vote']),'etiketler'=>parcala(",",$b['etiketler']),'sure'=>$b['sure'],'tarih'=>date("d F Y l",$b['tarih']),'i'=>$ib);
$ib++;
}
$k = mysql_fetch_array(mysql_query("Select adi,adi_s,id from ".$tp."kategori where id ='".$rs['kid']."'"));
$video = array('adi'=>$rs['adi'],'id'=>$rs['id'],'kid'=>$rs['kid'],'k_adi'=>$k['adi'],'k_adi_s'=>$k['adi_s'],'adi_s'=>$rs['adi_s'],'aciklama'=>$rs['aciklama'],'resim'=>$rs['resim'],'hit'=>$rs['hit'],'puan'=>ortalama($rs['voteint'],$rs['vote']),'etiketler'=>parcala(",",$rs['etiketler']),'sure'=>$rs['sure'],'tarih'=>date("d F Y l",$rs['tarih']),'part'=>$part,'yorum'=>$yorum,'benzer'=>$benzerler);
return $video;
}?>
kendim sordum bari kendim cevaplayım ya bilen yok ya da ilgilenen belki birilerine faydamız dokunur
$langz['locale'] = array('tr_TR.8859-9','tr_TR','tr_TR.1254','tr_TR.utf8','Turkish');
setlocale(LC_ALL, $langz['locale']);
$yorum[] = array('yazan'=>$y['yazan'],'email'=>$y['email'],'yorum'=>$y['yorum'],'tarih'=>strftime("%d %B %Y - %T",$y['tarih']),'i'=>$iy);
şeklinde kullanınca da Türkçe sonuç aldım.