lostyazilim
tr.link

Uzaktan veri alma Sıkıntı Jquery

5 Mesajlar 898 Okunma
lstbozum
tr.link

omrumdely omrumdely Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1468
  • Beğeniler 157 / 158
  • Ticaret 11, (%100)
merhaba arkadaşlar bot yapmaya yeni yeni başladım . bazı sitelerden veri alırken karşıma jquery veya ajax sıkıntısı çıkıyor. bu kısımları nasıl bir yol izleyerek aşabilirim.

:)
wmaraci
reklam

kyzaghan kyzaghan Lord of the Ninth Sky Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Destek Lideri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba omrumdely,
Bunu yapabilmenin iki yolu var,
Ya sayfayı render edip, js çalışması sonucu bot ile ilgili işlemleri yapacaksın.
(Benim tercihim her zaman bu olur)
Diğer bir yöntem ise ajax adreslerini bulup, ajaxdan veri çekmeyi deneyeceksin.

• Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1468
  • Beğeniler 157 / 158
  • Ticaret 11, (%100)
@kyzaghan ilk yolunu hakkında detaylı bilgi aktarabilirmisiniz?

kyzaghan kyzaghan Lord of the Ninth Sky Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Destek Lideri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
omrumdely ilk yöntemi php de yapman çok zor olur. Genelde ben c# veya c++ kullanırken web kit ile sayfayı render edip işlemi yapıyorum (Yavaş ama sağlıklı). Ancak php de bunu yapmak için biraz uğraşıp mantığını kavraman gerekiyor. Normal olarak bir web sayfanın içeriğini çekmek sana o sayfada ki son veriye ulaştırmıyor.
http://php.net/manual/tr/book.v8js.php

Şöyle açıklayalım, bir web sitesine bağlandığında eğer javascript desteği olmayan bir tarayıcı veya file_get_contents komutu ile veri çekersen sadece html içeriği dönecek, sitedeki hiçbir javascript kodu çalışmamış olacak böylelikle ajax gibi işlemlerden doğan sonucu göremeyeceksin.

İlk yönteme göre bir ara render ile web sayfasında ki scriptleri çalıştırıp, sonucunda çıkan html e göre işlem yaptırabiliyorsun. C++ ile webkit, c# ile ie vb. kullanılabiliyor. Ama bu işlemi web programlama dili ile yapman biraz zor oluyor. Yapılabilir mi? Yapılır ama zor.

Dİğer madde ise ajax adreslerini developer tools ile izleyip, gelen sonuçlara göre parse edip kullanabilirsin.

Bu yöntem daha basit gibi, ancak ajaxda yaşanan en küçük revize scripti kullanılmaz hale getirebilir.

WM ARACInı baz alırsak gördüğün gibi ajaxislem.php işleminde get ile veri çekersen sana bir response döndürecek bu response'a göre istediğin işlemi yaptırabilirsin.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1468
  • Beğeniler 157 / 158
  • Ticaret 11, (%100)
Merhaba anlatımın oldukça akıcı bir yapı var teşekkür ediyorum.erinmeden yazdığın için.
Ikinci yöntem benimde bugün sizden sonra denediğim biri ama .ilk yöntem zor görünse bile daha mantıklı geliyor.dediğine göre biraz yavaş açılabilir buda eksi tarafı. Araştırıp deneyeceğim.
Q

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al