Merhaba Arkadaşlar,

xml ile şöyle bir sorunum var, xml ile başka bir siteden veriyi çekiyorum ve sayfalama yapıyorum. ama xml içinde kategorize etmeye çalıştığımda başaramıyorum. örnek olarak:

www.orneksite.com/xmlbilgi.xml olarak xml dosyasını alıyorum ve bunu sadece kitaplar bölümünden php kitapları oları listeleyip sayfalamak istiyorum. tüm ürünleri çekip sayfaladığım kodlar aşağıda bunu nasıl değiştirmem gerekiyorki istediğimi yapabileyim.

$sayfada = 10;
$currentRecord = 10;
$xml = new SimpleXMLElement('http://orneksite.com/xmlbilgi.xml', 0, true);

$xmlArray = array();
foreach($xml->Urun as $product) { $xmlArray[] = array("urunid" => (string)$product->Kitap); }

$total = count($xmlArray);
$toplamSayfa = ceil($total / $sayfada);

$sayfa = isset($_GET['sayfa']) ? (int) $_GET['sayfa'] : 1;
if($sayfa < 1) $sayfa = 1;
if($sayfa > $toplamSayfa) $sayfa = $toplamSayfa;

foreach($xml->Urun as $value) {

$currentRecord += 1;
if($currentRecord > ($sayfa * $sayfada) && $currentRecord < ($sayfa * $sayfada + $sayfada)) {
echo '
';
echo '';
echo '
';
echo '
';
echo '

' . $value->KitapAdi . '

';
echo '

' . $value->Kitap . '

';
echo '
';
echo '
';
}
}
echo '';

Bana tam olarak şu bölüm gerekiyor :

foreach($xml->Urun as $product) { $xmlArray[] = array("urunid" => (string)$product->Kitap); }

array icindeki urunid yerine php yani kitaplardaki kategori olarak php kitaplarinin toplamini aldigimda diger asamalari yapabilecem ama urunid yerine php yazdigimda tekrar toplam kitaplari veriyor bunu nasil sadece php olanlarin toplamini alabilirim ?

Ek Olarak: en son çare idleri nin toplamını almaya çalışacam düşüncem

foreach($xml->urunid as $xx){ echo $xx; }

$xx ile gelen tüm idleri toplama nasıl yapabilirim ? yani orada tüm idleri toplayacam mesela 200 adet kitap vardır gibi ?