-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle [YARDIM] yazısını koymamın amacı anlatım sanıp ta içeri girmek isteyenler için oldu.
Sorun şudur.
Bir panel üzerinde yoğunlaştım takıldığım küçük bir konu var üyelerde yonetici, yazar, editör olmak üzere 3 grup olacak.
"uyeler" tablosunda sütun koydum yetki isminde, yetki kısmı 1,2,3 diye gidiyor. ben her sayfanın başında bunu kontrol mü yapmam gerekiyor veya en mantıklı şey nedir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
Ticaret
, (%)
evet kontrolu her sayfa başında yaptırman gerekiyor tabi o birazda kodlama mantıgına bağlı header kısmını include ediyorsan mesela onun içinde de kontrolu başlatabilirsin böylece header kısmını include ettigin her sayfaya otomatik oda include edilmiş olur.
bana sorarsan en kolay ve performanslısı if kontroluyle sayfanın en başında yetkisini çekip sorgulatıp yetkisi yoksa die ile betiği öldürmendir.
örnek veriyorum
# >= <= gibi de olabilir tabi
if($yetki != 1) {echo "yetki yok"; die;}
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ek bir bilgi vermek gerekirse;her sayfanın başına bu kodu koydun diyelim, ilerleyen zamanlarda bu yapıda bir değişiklik yapmak istediğinde her sayfada değişiklik yapmak zorunda kalacaksın.
bu nedenler bir fonksiyon oluşturup, bu fonksiyonu gereken yerde çalıştırırsan ilerleyen zamanlarda değişiklik yapmak istediğinde fonksiyon içini değiştirmen yeterlidir.
aşama aşama düşünürsen ilk önce fonksiyonlar ile çalışırsın ilerleyen aşamada kendini geliştirdikçe class'lara geçiş yaparsın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim en kısa sürede bu konuyu koda döküp burada paylaşacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-