-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Android Developer
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar. 2 senedir Wordpress'i bir kod kütüphanesi olarak kullanıp proje geliştiriyorum. Şu an için WP de bileşen, eklenti, custom post types veya müşteri ne isterse verebiliyorum. Ancak ne kadar sınırsız bir derya olsa da bazı yerlerde beni çok kısıtladığını hissetmeye başladım.
Daha önce WP den başka bir sistem kullanmadım. Nesne tabanlı programlamaya yabancı değilim, Bir arkadaşım Yii framework'ü çok övdü ama internette Zend ile daha fazla bilgi var diye görüyorum. Sizce Wp'den tamamen vazgeçip bir kütüphane ile çalışmak bna çok şey katar mı ?
Eğer bir kütüphane ile çalışacaksam Yii mi yoksa Zend mi ile mi başlamalıyım. PHP' de pek Oop kullanmadım ancak genellikle Android uygulaması geliştririken Java kullandığım için ordan biliyorum. Sizce zorlanır mıyım ?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bu güne kadar framework kullanmadım. Ya kendim script yazıyorum yada wp kullanıyorum. Ama bide şu var bir framework öğrenmek zaman alıyor o yüzden neyi iyi biliyorsan ordan git derim :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
davutkara.com | DAVUT KARA BLOG | Wordpress Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front/Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
oop bilmeden framework kullanmaya kalkarsan kafan karışır, anlayamazsın. Framework kullanacaksanız zend başlangıç olarak sizi çok kasar. Laravel'i tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Android Developer
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İki yorumdan anladığım kadarıyla yapmam gereken WP ile devam etmek ama wp projesi geliştrirken class kullanarak olayı kavramak sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
zend biraz yavaş yii yi öneririm. Öğrenme aşamasında çektiğiniz sıkıntıyı daha sonraki kolaylıklarla, ve aşırı hızlı kod yazımıyla atlatırsınız ki framework un amacı budur ve kalburüstü bir programcı olursunuz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Android Developer
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zend yavaş derken kullanımı mı yavaş çalışması mı?