lostyazilim
tr.link

+160 Milyondan fazla görüntülenme 200k+ takipçi. Yeni hedef 400k takipçi :) Soruları cevaplıyorum

367 Mesajlar 79.547 Okunma
lstbozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

awoken adlı üyeden alıntı

Hocam merhaba, Pinterest hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Birkaç sorum olacak.

Başlangıç için tavsiye edebileceğiniz bir kaynak (Türkçe/İngilizce fark etmez) var mı?

Pinterest'te özgün paylaşımlar yapın diyor herkes ama özgünden kasıt tam olarak ne? Yani şimdi ben söz paylaşımı yaparken onu tasarlıyorum ama mesela normal fotoğraf paylaşırken ne yapmak gerekiyor?

Pinterestte her konu için bir hesap mı açmak gerekiyor? Yoksa tek hesap birden fazla alanda kullanılabilir mi?

Sorularım saçma olabilir, kusura bakmayın. Dediğim gibi çok az bilgim var.

Merhaba kaynak yok açıkcası ben kendim deneme yanılma ile ögrendim ha ille bir yerden araştırma yapmak istiyorsanız yabancı kaynaklara göz atın bunları da google da kelime türeterek bulabilirsiniz

Hocam özgünden kastım aslında içerigi kendinizin üretmesinden ziyade herhangi hazır bir içeriği de yaratıcı ve güzel bir biçimde sunmak. Yaratıcılıgın kelime anlamı sadece olmayan bir şeyi üretmek değil aynı zamanda farklı konseptleri yeni bir şekilde birleştirip sunmaktır. Bu tamamen size kalmış sıfırdan kendiniz üretecebilecekseniz böyle bir kapasiteniz varsa siz sıfırdan üretin böylesi çok daha kaliteli fakat böyle bir imkan yoksa hazırda varolan şeyleri güzel kaliteli bir şekilde sunabilirsiniz misal bir dövme siteniz var pinterest için dövmeci olacak haliniz yok dövme sanatçılarından içerikleri hazır alarak emeklerine saygılı bir şekilde tek tek telif vererek güzel makalelerle sanatçıları anlatarak vs.. kitleye sunabilirsiniz.

Niche(belirli bir alana özel) bir hesap açın o alanla bağlantılı olan her şeyi pano olarak hesaba ilave edin misal dövme hesabı ana hesap kol dövmesi pano, bacak dövmesi pano, kelebek dövmesi pano vs...

ek olarak sunu da bu soru vasıtasıyla belirteyim ben kimsenin özel danışmanı değilim pmden soru sormayın amacım herkesin faydalanması konuya yazmayacaksanız soru sormayın.

wmaraci
reklam

Msasn Msasn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 50 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam iyi akşamlar. Ben bir haftadır pinterest üzerinde keşif yapıyorum buradaki tüm yorumlarıda okudum ancak bazı şeylerin cevabını bulamadım.

Mesela gönderdiğimiz pinler sadece takipçilerimize mi gösteriliyor. Yoksa tüm pinterest alemine mi?

Eğer tüm pinterest alemine gösteriliyorda hiç takipçisi olmayan biri özgün bir pin paylaştığında bunu maximum(etiketler içerik vs sağlam olma durumunda) kaç kişi görüntüleyebilir.

Simdidden yardımınız için teşekkür ederim.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Msasn adlı üyeden alıntı

Hocam iyi akşamlar. Ben bir haftadır pinterest üzerinde keşif yapıyorum buradaki tüm yorumlarıda okudum ancak bazı şeylerin cevabını bulamadım.

Mesela gönderdiğimiz pinler sadece takipçilerimize mi gösteriliyor. Yoksa tüm pinterest alemine mi?

Eğer tüm pinterest alemine gösteriliyorda hiç takipçisi olmayan biri özgün bir pin paylaştığında bunu maximum(etiketler içerik vs sağlam olma durumunda) kaç kişi görüntüleyebilir.

Simdidden yardımınız için teşekkür ederim.

Tüm pintereste gösteriliyor o durum değişiyor hocam takipçinin avantajı şu takipçiniz olunca anlık etkileşim daha fazla oluyor pinterestte bu sayede kaliteli içerik deyip daha çok ön plana çıkarıyor daha fazla gösterim alıyor şu an 1 pinden maksimum 670k görüntülenme aldım.
Msasn

kişi bu mesajı beğendi.

Msasn Msasn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 50 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkür ederim hocam. Sizin bu yaptığınızı forumda yapan yok. Herkes, yardım ediyorum ama kimse teşekkür etmiyor derdinde ancak pek çoğunun geçmişine baktığımda yardım kelimesinden olabildiğince uzak insanlar olduğunu görüyorum.

Bana göre bu forumda "yardım ediyorum ama..." cümlesinin altında kallçmadan kurabilecek nadir kişilerdensiniz.

wmaraci
wmaraci

Karikaturname Karikaturname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)
Görüntüleyen kişi sayısı en son kaç m oldu hocam? 2,5m den sonra güncel görüntü eklememişsin.

Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Karikatürname adlı üyeden alıntı

Görüntüleyen kişi sayısı en son kaç m oldu hocam? 2,5m den sonra güncel görüntü eklememişsin.

5 milyonu göremedim daha hocam 4.9 oldu 5 olmadı 5 olmadan güncellemek istemiyorum takipçi sayım 20kya yaklaştı takipçi konuyu açtıgımdan bu yana neredeyse 15k arttı
Karikaturname

kişi bu mesajı beğendi.

asefa asefa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 13 / 5
  • Ticaret 3, (%100)
başarılar, konuyu takibe alıyorum

AnlatBakim AnlatBakim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SMMM
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad Y** M**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Daha önce bu konu hakkında bir kaç soru sormuştum. Ben de kendimce yeni bir projeye başladım. Wordpress Automatic ve Pinterest Automatic eklentilerini aldım. Siz bu eklentileri kullanıyor musunuz ? Pin to Pin değil Flicker ya da Rss Feed'ler ile görsel çekip kendi pinterest hesabıma aktarıyorum şimdilik.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
5 milyon hedefi tamam arkadaşlar güncel takipçi sayım 23 bin
yeni hedef 10 milyon görüntülenme ve en az 30k takipçi.

alpsea35 alpsea35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CryptoCurrency
  • Konum ABD
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 44 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Tebrikler hocam. Bende sizinle ayni kaderi paylasiyorum. 1 bucuk ay kadar surede sayfam 1milyonu gordu, simdi guncellemede 1.3 1.5m bekliyorum. Tahminimce 1 ay sonra 2.5m 3 ay sonra 10m+ olacak. Sektor sanatla ilgili. Tbm ortalama 0.5 0.8 turk kuruşu. Onayli domain var fakat sayfamla alakasi olmadigi icin daha kalite domain alip daha duzgun bir site kurmayi planliyorum. Pin to pin siteler çöp oluyor, misafir siteye girip ayni seyleri gorunce kaçıp gidiyor. Benim istedigim insanlarin aklinda kalan , tekrar ziyarete gelen ve google dan organik misafir.
Pinteresti örnek olarak websitesi olarak goruyorum ve seo calismasi yapiyorum. Baslik anahtar kelimeler etiketler yardiriyorum. Tutmaya yaklasan bir pini yakalayip etiket bombardimani yapiyorum. varsa baska tavsiyeleriniz alirim 1-2 tane hocam.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al